Island er på vej hos Løberejser – Trailløb på Island blandt geisere, gletsjere og hot spot

Trailløb Island nu hos Løberejser

18-23. september 2019 (onsdag-mandag)

Trailløb Island – Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har gået og kigget mos Island i lang tid. Island er et af de hotteste rejsemål i disse år, så mange bliver tiltrukket af dette lille land, som rummer bare 400.000 indbyggere, men som hvert år tager imod 4-5 gange sin egen befolkning som turister.

Folk og her mener jeg turister har vitterlig fået øjnene op for Island de seneste 10 år, og det er eskaleret de seneste 5 år. Men de som har været der ved hvorfor, for mange kommer igen og igen og ……

Det har således på ingen måde været nemt at udvikle dette koncept. Og begynder der endelig at formatere sig noget, så er det hotel eller overnatningssted som man havde kig på solgt eller ikke længere tilgængeligt. Og så er prisen også derefter, du skal ikke kigge efter meget førend vi ligger langt over sædvanlige budgetter.

Det er derfor med stor glæde, at Island Trail Running nu er på plads

Og det bliver noget ganske ganske særligt. Det bliver ikke de gængse turiststeder – det kunne det godt have været, og det havde formentlig også været en god tur, men dette er noget andet….læs mere ……

Løberejser er gået i samarbejde med nogle lokale touroperatører fra Island, som har gjort det her i 20 år, som bare kender Island både det som er stort og småt, det som er hot og not. De ved begge hvad Island har at byde på, også det som ikke lige står i turistbrochuren.

Det samme gælder med indkvarteringerne

Vi kunne (måske) godt have booket os ind på et par dyre Stjerne hoteller, og så havde vi haft det godt. Men den løsning har vi ikke valgt. Vi har valgt lokale løsninger, med lokale beliggenheder,drevet af lokale. Mere originalt og bedre bliver det næppe. Men læs nedenfor 🙂

Trailløb på Island udbydes for første gang fra Løberejsers side til september 2019 – og det er Løberejser lidt stolt af at kunne udvikle. Og det er som oftest med lokale guider, der bare kan det der med at levere lidt ekstra fordi de bare kender området, stederne, lokationerne og ikke mindst de folk, som kan gør det lidt bedre.

 

Læs mere om turen som vores guide har beskrevet den.

Dag 1 – Onsdag

Ankomst til Keflavík lufthavn, vi kører ca. 20 min, til byen Grindavík som ligger på halvøen Reykjanes, ankommer der til svømmehallen om eftermiddagen og skifter til vores løbe tøj og løber ud på en lille halvø som hedder Hópsnes turen er ca 8 km, når vi har slappet lidt af i de varme bad ( hot tub) er der mulighed at spise på en Restaurant í Grindavík før vi kører hen til vores overnatning, Þykkvibær. (Grindavík-Þykkvibær 135km).

 

 

Trailløb Island

Trailløb på Island med lokale guider, der har prøvet det gennem mere end 20 år

Hópsnes lighthouse

 

Dag 2 – Torsdag

Eftermorgenmad, Vi kører lidt nord paa bersöger Þjórsárdalur, vandfaldet Hjálparfoss er en af de smukke vandfalde som findes i Island, vi gør et kort stopp der før vi ankommer til Stöng. Stöng er et af vores historiske steder, der har vi fundet en viking gård som existerede omkring aaret 1000.

Vi gör os klar til en løbetur på ca 18 km. Vi følger et trak til et sted som hedder Gjáin en oases midt i det hele. Vi løber videre til et mægtigt vandfald, Háifoss en af de høje vandfalde i Island 128 meter, fra vandfaldet er der ca 6 km der hvor vores minibus venter på os. Vi ankommer til vores overnatning sted sidst på eftermiddagen. Løb ca 18 km, kørsel ca 200 km

 

Gjáin

 

 

 

 

Dag 3 – Fredag

I dag sætter vi kurs mod øst til Hjörleifshöfði. Det er en rigtig god løbestig ved og på Hjörleifshöfði, en af de steder hvor de første indbyggere her i landet opholdte sig. Efter løbeturen tager vi til den lille by Vik og besøger svømmebadet.

Efter et varmt bad besøger vi den sorte strand, Reynisfjara, Skógafoss and Sólheimajökull glacier.

Vi ankommer sidst på eftermiddagen til vores overnatning.

Løb 10-15km , kørsel ca 250km.

 

 

                    Hjörleifshöfði

 

Reynisfjara

 

Dag 4 – Lørdag

I dag ser vi lidt på vores nabo område, vi kører igennem byen Hvolsvöllur og landbrugsområdet Fljótshlíð der finder vi et lille vandfald Gluggafoss, vi fortsætter videre indtil vi er kommet til hvor den gode vej slutter og følger et jeep trak henimod fjællet Einhyrningur efter ca 15km kommer vi tilbage til bussen og besøger  Stóri dímon, en stor klippe der sidder der midt ud på slætten, det er en fin tur at vandre der op og løbe rundt der, der kan være fantastisk udsigt derfra hvis vi har klart vejr, ud over området hen til den berømte vulkan Eyjafjallajökull der var i udbrud 2010.

Vi ankommer til vores overnatning sidst på eftirmiddagen.

Löb ca 15-20km, Körsel ca 150km

                             Stóri Dímon

Dag 5 – Søndag

Vestmannaeyjar, Det er en stor oplevelse at besøge Heimaey den største ø blandt Vestmanna øerne, der var et stort udbrud på den ø i året 1973 og hele øen blev evakueret. Vi kan opleve hele øen på vores løbetur, se den nye vulkan Eldfell og den gamle Helgafell, tage ud på den sydligste del klippen Stórhöfði, og en del flere ting at opleve. Vi tager færgen fra kysten om morgenen turen tager ca 30 min en vej og kommer tilbage om eftermiddagen. Inden vi körer hen til vores overnatning besøger vi vandfaldet Seljalandsfoss der har vi mulighed at gå bagom vandfaldet.

Løb ca. 15-20km, kørsel ca. 120km.

 

                                                                                                 Vestmannaeyjar, Heimaey

 

 

Seljalandsfoss

Dag 6 – Mandag

Hjemrejse. Her er vi så trætte på oplevelser, har brug for at fordøje de mange storslåede indtrykfør vi kommer igen

                   

Pris per person, 8.900.- dkk,

                 Inklusive: Hotel med morgenmad 5 natter.

                 Madpakke hver dag som du laver selv fra morgenmaden.

                 Minibus, guide, løbe og vandre guide.

For tilmelding eller mere information 

mail ja@loberejser.dk   eller ring 26 16 25 25  (Jørn Andersen)