Trailløb Mallorca efterår 2021 – Mallorca’s næsthøjeste punkt – en basilika hvor du træder ind i en anden verden – Trapper til himlen eller helvedet, men udsigten er himmelsk smuk.

Datoer efterår afrejse torsdag den 21. oktober retur mandag den 25.oktober

anbefaler flyafgang med Norwegian torsdag den 21/10 fra Kbhvn kl 10.10 (Palma de Mallorca)

retur mandag den 25/10 med SAS kl 18.50 mod København

 

Måske har du været på Mallorca før, men du har næppe set Mallorca på den måde som du kommer til at opleve Mallorca på over 5 dage.

Trailløb Mallorca – Trailløb Taramuntana – vores pejlepunkter der hver gang bekræfter, at vi er på rette vej, og nu er der kun få timer tilbage

Vi bor og løber på den nordlige del af øen. Vi løber på tværs af de smukke, betagende og forførende Taramuntana bjerge.Vi følger den gamle vandrerute, som tidligere blev brugt til handelsrute for handlende og som pilgrimsrute for de søgende. I dag kan man kun betages over disse omgivelser og denne rute, men det vækker respekt at tænke på at folk har gået ad disse stier. Tænk på hvad man har haft af udstyr – især fodtøj – og ikke mindst oppakning. Det fortjener en respektfuld tanke.

Udsigt over Tramuntana bjerge og den nordlige kystlinie af Mallorca

 

Lidt mere om Mallorca turen

Dag 1.

Vi er hverken handelsrejsende eller pilgrimme – vi er trailløbere

men vi følger den samme rute – Vi løber denne rute fra vest mod øst. Vi starter i Estellence, hvor vi sættes af i byens centrum som en flok faldskærmssoldater. Vi samler vores udstyr, og løber herefter ud af byen. De første få kilometer er der, hvor vi lige justerer grejet, men efter et par kilometer bevæger vi os op på bjerget. Vi løber først til Banyabufar siden til Esporles og slutter af i Valdemossa. Hver distance er unik, har etape har sin fortælling og sine scenerier. Der er ca 2-2½ times løb mellem hver af byerne – vi gør holdt i dem alle provianterer (kaffe, sodavand, frokost). Vi slutter dagen af i Valdemossa. En særdeles charmerende by.

 

Vi løber denne dag 25-28 km og får ca 1100 højdemeter

Dag 2.

Dagen med det lange opløb og den store nedstigning mod Deia

Her løber vi fra Valdemossa mod Soller med stop i Deia. Deia er en smuk by, hvor vi også finder tid til en kop kaffe. Byen er bygget rundt om et bjerg (på disse kanter kaldes det nok bare en forhøjning). Meget smuk by med en masse kursteder, men kur, massage og ansigtsbehandlinger indgår ikke i denne tur, så vi fortsætter efter vi har fyldt depoterne.

Vi fortsætter mod Soler, og efter den første etape med den stejle nedstigning er overstået, så er de sidst 8-9 km mod Soller ren restitution.

Indløb i Soller er præget af appelsinlunde og smukke hængende blomster haver.

  

Vi ankommer sidst på eftermiddagen til Soller, hvor vi genforenes med vores bagage.

Dag 3.

Kongeetapen fra Soller til Lluc  – Stairways to heaven

Her handler det om at have friske ben, at være tålmodig og om at give sig god tid. Vi starter formiddagen med opstigning fra Soller, de første par kilomter mod bjergets fod er med beskeden stigning, men i det øjeblik vi rammer trapperne, så går det op i en uendelighed. Heldigvis har vi alt den tid vi skal bruge og denne opstigning er så gude smuk, og den flotte udsigt er med til at tilgive den lange og hårde opstigning. Som bekendt så har alting en ende – også en trappe.

Vi passerer denne dag hen over en slette, vi passerer et par imponerende vandreservoir, og vi passerer Mallorca’s næsthøjeste top, som knejser lige foran os. Vi kan vælge at bestige toppen og indtage den smukke udsigt og oversigt, og sige at så har vi taget den skalp også – men måske du allerede her, er mæt på stigninger.

Denne dag kan sammenfattes i to ord Udsigt og Trapper. Det første kompenserer for det sidste.

Santuari Lluc

Vi ankommer sidst på eftermiddagen med trætte ben og lægge til Santuari Lluc, hvor du indkvarteringsmæssigt mødes af noget helt særligt. Et gammelt kloster, som ikke længere rummer så mange munke. Men et kloster, hvor man har fastholdt de gamle rammer, og hele stedet emmer af denne fortid. Du vil her opleve den flotteste Basilika (Kirke). En bygning hvis imposante fremtræden slet ikke står mål med, at vi befinder os et sted med ganske få besøgende – Det er en overdådighed af en Basilika -se den og bliv betaget. Du oplever en nærmest andægtig stemning, når du går ind – og du går på det nærmeste fra den ene verden til den anden.

På klostret spiser vi naturligvis i den store spisesal, som de gamle munke gjorde. Menukortet ser anderledes ud, men måske stammer vinen fra de samme skråninger. Alt er velsmagende og omgivelser er indtagende.

Denne dag løber vi ca 30-33 km og 1400-1600 højdemeter – absolut turen kongeetape.

Lidt mere om Mallorca turen

Dag 4.

Lluc – Dagen med de mange muligheder

Vi har endnu en dag i Lluc og denne 4. løbedag kan rumme mange forskellige ting. Det kan være alt fra en stille tur til det mere spektakulære, det kan også være her, man tjekker ud for en stund og måske tager til Palma.

Vi afstemmer denne 4. dag med dagsformen – du kan også vælge at tage hjem denne dag og dermed afkorte turen med en enkelt dag.

Dag 5.

Retur til Danmark – morgenmad på klostret måske en lille afjogningstur – kommer helt an på de flyafgange vi måtte have booket.

 

Gennemførelse – næsten garanti for gennemførelse. Vi skal blot være 6 deltagere.

Turen e begrænset til 12 personer

I turen indgår følgende

  • 4 overnatninger på udvalgte overnatningssteder  på delt 2 personer værelse inkl. morgenmad (+ 750 for enkeltværelse).
  • 4 dage med guided løbetur (måske 5 dage – kommer lidt an på ankomst og afgang).
  • Transport til og fra lufhavn på Mallorca hvis du rejser sammen med guiderne.
  • Transport af din bagage fra sted til sted.
  • 1-2 medrejsende dansktalende guider, som gør sig de største anstrengelser for en god tur.
  • løbsbriefing og debriefing hver morgen og eftermiddag.
  • Lidt kultur historie, lidt løb og løbeteknik fra guiderne
  • En uforglemmelig oplevelse hvor vi får taget en masse billeder.
  • Start/finisher t-shirt

Pris for denne oplevelse kr. 5.250 (Trailløb på Mallorca)

Flybillet klarer du selv – det giver maksimal fleksibilitet, og du vælger selv din komfort. 

Vi flyver til Palma og herfra starter eventyret. Billetter kan lige nu erhverves for 1500-2000 t/r …..måske billigere

Sådan kommer du med

Du sender en mail til info@loberejser.dk eller ringer på 26 16 25 25 (Jørn Andersen).

 

Lidt mere om Mallorca turen