Lidt om sporene i Trail Run Spain / Trailløb i Spanien

At skrive om udvalgte trail spor i Andalusien er i sig selv en kunst. Der er så mange af dem, og hver og et har sin egen charme – hvad du end vælger, så venter der en stor oplevelse. Det er naturen, det er udsigten, det er duftene, og ikke mindst den særlige fornemmelse af at være væk. Turene rammes ind af en god start på dagen og afsluttes med et lokalt måltid mad – formentlig indtaget udendørs eller på en lokal taverna – skønt.

Alhama de Granada området

Området omkring Alhama de Granada er kendt som eller betegnet som den yderste grænse den yderste bastion, hvor Europa møder Afrika, hvor Maurerne holdt til. Mere om denne historie på vores ture. Det er et område som altid har været efterstræbt, og et område, hvor konflikter mødes.

Forslag til ruter

Lord of the rings and evils path – Sværhedsgrad  Udfordrende

En af Trail Run Spains favorit løberuter, kan kombineres eller der kan løbes 30-40 km på en dag. Her får du et snapshot af hvad du kan forvente. Der løbes en rundstrækning gradvis stigende og faldende gennem ”farm trails” og terræn i forskellige sværhedsgrader, hvor vi hele tiden skal have et øje på sporet. Vi løber op i højderne og klatrer gennem det tekniske Devils Path (en oplevelse som vil indprente sig på nethinden). I en højde af ca 1500 meter, når trail sporet et plateau med en scenerisk smuk 360 graders udsigt over Middelhavet.

Fra plateauet løbes der ned af det bølgende  spor langs toppen af Sierra de Alhama, mens vi stille og roligt begynder vores nedstigning mod Pico de Maroma. Herfra lø’bes der op igen til 1800 meters højde til bjerget med fontænen eller springvandet. Herfra har vi et teknisk nedløb, men det er jo ned af bakke.

Denne rute er faktisk smuk, rummer mange fortællinger og myter. Med sine op til 40 km er det en af de mere hårde ruter – men turen er bjergtagende.

 

Competa Coastal Viewpoint – Sværhedsgrad moderat

Denne trail tur starter fra byen Jatar på bløde trail spor, før vi krydser et smalt vandløb. Sporet går skiftevis op og ned, men der er også længere stigninger, hvor der skal arbejdes i et stille tempo, for stien fortsætter bare. vi passerer flere vandløb løber det meste af tiden på et single track. På denne tur er der mange flotte udsigtspunkter over Middelhavet, hvor øjnene bare for lov til at vandre. Vi er langt væk og højt oppe på denne tur, som ender i Frigiliana tæt ved havet. En tur der føres os tværs igennem naturpark Sierras de Tejeda. Her bliver vi samlet op, og kørt retur til vores hjem.

Hvis du skulle gøre denne tur i bil, ville det være en tur på ca 85 km fordi du skal udenom bjergmassivet, men vi løber tværs over, og ser med andre ord noget som kun få gæster møder.

 

Cruz Trail – let til moderat hvad angår sværhedsgrad

Vi løber fra vores hoveddør ind til byens torv og forsvinder langs byen ned i den smukke, dybe dal. Dalen som ligger for foden af byen eller er det omvendt er et sted, hvor vi vender tilbage til igen og igen fordi det er så smukt og fordi vi bor, hvor dalen løber. Hvert et hjørne af denne dal har sin egen charme. Vi løber p forskellige trail spor af forskellige teknisk sværhed. Det hænder det går lige ud, men det meste af tiden, bevæger vi os enten op eller ned. Vi passerer rio Alhama. Vi løber på denne rute i meget varieret terræn, og vi stopper hyppigt op og nyder den flotte natur – der løbes både i dalen og på kanten af dalen. Turen er en rundstrækning, og vi slutter med at løbe oppe på dalkanten, hvor vi kan se vores destination Alhama foran os, hvor vi løber retur og ankommer fra en anden side af byen.

Gælder for alle trail sporene

Helt generelt gælder for turene og området, at det er et betagende smuk natur, der møder de som gæster området, og du skal egentlig bare forlade vejen og bevæge dig ind i naturen, hvor du straks vil møde en interessant fauna, store klippe formationer, vandløb og dale. Og bevæger du dig bare en smule opad liver du belønnet med den ene smukke udsigt efter den anden. Dagen og turen sluttes ofte af med en pause på en lokal taverne, hvor lokale specialiteter af snart sagt enhver art kan nydes. Og de lokale delikatesser har det bare med at smage bedre og indtages med særlig stor nydelse, når der er get et højt aktivitetsniveau forud.

Bjergene i Alhama Natural Park

Når du besøger Trai Run Spain, vil du have et have af muligheder for at vælge trail spor på tværs af bjergene, dalene, langs søer og gennem mandel og olivenlunde – naturen er en kapitel for sig, som vores lokale guider løbende drysser lidt anekdoter omkring.

Vi befinder os i et bjergrigt område, hvor det lokale bjerg er La Maroma med en højde på 2069 meter. Fra toppen af La Maroma er der en fantastisk udsigt til Sierra Nevada, som er et af de højeste bjerge i Spanien og i Europa med sin højde på 3478, hvor der naturligvis er sne på toppen hele året.

Ture til Sierra Nevada kan arrangeres. På toppen af Sierra Nevada kan du på en klar dag se på tværs af Middelhavet helt til Marokko (Rif Mountain range).

Alhama er et sted, man kommer retur til – det vil du forstå, når du har været her første gang.