Trailløb i Umbrien med et kig forbi det antikke Rom – En løberejse hvor der indgår natur, kultur og gode løbeoplevelser, hvor der også bliver spist godt

Hjem | Trailløb i Umbrien med et kig forbi det antikke Rom – En løberejse hvor der indgår natur, kultur og gode løbeoplevelser, hvor der også bliver spist godt
Trailløb i Umbrien med et kig forbi det antikke Rom – En løberejse hvor der indgår natur, kultur og gode løbeoplevelser, hvor der også bliver spist godt2024-05-15T15:13:39+00:00

Trail Run Umbrien i Italien – September 2024

Tag med til det Antikke Rom (onsdag den 11. september)

Du kan tilgå denne tur på en af to måder. Du kan ankomme til Rom om onsdagen ved 10-tiden om formiddagen og tage med på en guided løbetur gennem Rom, hvor vi løber gennem Roms gader og stræder. Vi  løber gennem Vatikanstaten, vi ser Colosseum og mange af Roms seværdigheder. Turen gennem Rom er på 14-17 km, og guide for denne tur er naturligvis en Italiener. Der bliver  gjort et par stop undervejs, og om aftenen spiser vi sammen på et af byens mange spisesteder igen anvist af vores lokale guide, så vi undgår turistfælderne.

Du betaler særskilt for din overnatning i Rom, men ellers er prisen den samme, hvad end du vælger at ankomme onsdag og løber med i Rom, eller om du ankommer torsdag, og kører direkte med til Umbrien.

Hvis du tager med til Rom bliver du samlet op torsdag morgen og kørt til lufthavnen, hvor vi samler de løbere op, der ankommer torsdag. 

Trailrun Umbrien i Italien 12-15 september torsdag til søndag – 4 dage spækket med oplevelser

Vi har efterhånden gennemført denne tur Trail run Umbrien et par gange, så formatet er ret “gennemløbet”. Det kan dog ske, at vi ændrer på rækkefølgen af turene af hensyn til vejret. E af dagene er således en tur, hvor vi løber ret højt, vi løber på kanten af et bjerg – her vil der blive taget hensyn til lokal vejrudsigt og ændringer kan forekomme.

Turen er sammensat i samarbejde med et par lokale trailløber og cykelfolk, som har erfaring med denne slags. Som kender området, som kender både indkvarterings og spisesteder, og som naturligvis taler den lokale dialekt. Absolut en fordel på disse kanter 🙂

Vi løber dagligt 20-25 km tilsat lidt højdemeter. Vi bor godt, vi spiser godt og vi hygger os. Vi bor det samme sted alle 3 overnatninger og alle 4 dage. Dagligt løber vi fra vores domicil, eller vi bliver hentet af vores guider og kørt til de steder, hvor vi skal løbe fra. Ligeledes bliver vi hentet om aftenen, når vi skal besøge de udvalgte spisesteder – kørsel og transporter en del af pakken.

Du kan på denne juni tour 11-15. september deltage for bare kr. 5900 som er – du skal regne med, at der tilkommer ekstra ca 100 euro for mad over de fire dage. Dette opkræves særskilt.

Fly klarer du selv, men du får et par forslag længere nede i teksten.

Det er faktisk muligt at deltage på denne tur på cykel, men kontakt Løberejser herom.

Programmet ser således ud – med forbehold for vind og vejr;

Torsdag den 12. september– ankomst dagen – vi løber fra Rieti til vores Casa ialt ca 16-18 km

For dig som ankommer dagen før til Rom, er der opsamling i Rom, hvor du har været indkvarteret,

Vi ankommer til lufthavnen i Rom ca kl 9.45 hvor vi bliver samlet op af vores lokale guider. Vi bliver kørt til Rieti, hvor vi ankommer ved 12.30 tiden. Her får vi en let frokost, og møder en lokal kaffespecialist, hvor vi for første gang på denne tur støder på den Italienske kaffe tradition – Marco vil fortælle os hans bedste bud på valg af god kaffe. Denne lille sekvens er i sig selv et mesterstykke. Marco er en person, der ved utrolig meget om kaffe og kan fortælle forskellen mellem kaffe fra det ene land til det andet – og du får hans bud på verdens bedste kaffe. Lyt, smag og lad dig rive med.

Hvis du kan li kaffe kan du glæde dig til at møde Marco (blå jakke), han er lidt af en kaffe ekvilibrist – spørg ham om verdens bedste kaffe 🙂

Efter vi har nydt en god kop kaffe og en let frokost, løber vi fra Rieti ti vores overnatningssted. En tur der tager os ud af byen, gennem vinmarkerne og lidt op i bakkerne, hvor vi igennem et par timer cruiser i landskabet, inden vi kommer frem til vores indkvarteringssted, hvor vores bagage venter, vi bliver budt velkommen, og får tildelt værelser.

Video 28.03.2023 09.15.43

Fredag den 13. september ca 25 km i kuperet område

Programmet for denne fredag er Mountain Running. Vores guide har sammensat flere muligheder til os, og vi kan vente med at beslutte os til selve dagen. Men forvent ca 25 km og omkring 1000 højdemeter. Vi gør holdt et par steder undervejs. Vi kalder denne etape Mountain running fordi vi løber langs bjergene på dets skråninger – ikke på toppen af bjergene men på langs af dem, med en smuk udsigt ned i dalen det meste af tiden. Vi passerer på vores vej et par småbyer, hvor der er tid og plads til kaffe, cola eller bare en pause til at tage billeder og samle op,

Vi får lidt at spise, når vi kommer frem til vores vans og, hvis der er stemning for det slutter af med en en winetasting og efterfølgende middag på en lokal vingård. Dette vurderer vi i gruppen.

   

 

Trail Run i Umbrien byder på mange smukke momenter. Vi oplever både, bakke, dal og det midt imellem – lokale guider gør sig de største anstrengelser for at imponere os om, hvad deres område har at byde på.

Lørdag den 14. september 25 km Lake Run Piediluco i kuperet terræn

Vi spiser morgenmad fra kl 8-9 og vi løber ca kl 9.30.

Turen denne dag går gennem vinmarker, småbyer, på små trails, bakker kan vi ikke undgå. Vi passerer formentlig et slot undervejs, hvor vi måske/måske ikke kigger ind hos den 90 årige slotsfrue, som gennem 700 år har ført din stolte familie traditioner videre. Vi venter med denne historie til turen.

Turen denne dag går til et rekreations og vandsportsområde, hvor vi naturligvis lige skal have et dyp i Lake Piediluco.

(foto) En af de lokale løbere i marts ved Lake Piediluco. Her møder vi et rigt bade og vandliv af enhver slags. Lidt fed by og område.

God frokost og så hjem og slappe af

Vi spiser en god frokost med udsigt over søen. Måske får vi et køligt glas italiensk vin, måske dertil lidt pasta med svampe…måske måske. Efter en god frokost hvor vi formentlig bare kunne blive hængende, bliver vi kørt retur i vores vans. Hjem til afslapning omkring husets pool eller vi hænger ud på værelserne.

Lørdag aften står vi formentlig selv for madlavningen – Der vil den lokale Italienske Mama indføre os i det Italienske køkken, hvordan laver du en rigtig pasta, brug af olie, brug af krydderier og hvilke – små ting der løfter den kulinariske oplevelse. Vi kan ikke alle være i køkkenet så andre må vente ved bordet, og gøre det hyggeligt for resten af holdet. Måske smager vi på husets lokale vin, mens vi venter. 

Det er enormt hyggeligt med denne fælles italiense madlavning. Vi har hænderne nede i pastadejen, vi ruller selve pastaen, vi laver pasti og antipasti – vi er alle beskæftiget og vi spiser sammen. Der bliver naturligvis også lavet en dessert :-). Det er ikke altid, at vi kan få denne del på plads, men vi vil gøre vores ypperste.

Alternativt spiser vi på et af de lokale steder anvist af guiderne.

 

Søndag den 15. september– Sky Run 8-10 km en del højdemeter

Det er denne etape, der kan være lidt vejrfølsom. Det blæser altid på denne tur. Særligt når vi kommer op mod tinderne. Og turen er ikke sjov, hvis sigtbarheden er ringe eller det regner. Hvor smuk denne tur end måtte være, så kan det være en etape, som vi af sikkerhedsmæssige årsager kan blive tvunget til at pille ud.

Vi får morgenmad, og bliver samlet op ved 9.30 tiden i bilerne inden vi kører til bjergene, hvor vi skal løbe Skyrun. Dette foregår i et skiområde. Så er vi sikker på at få lidt højde på. Her er konceptet ret enkelt – vi løber fra top til top. Toppene og stigningerne er lidt hidsige op, men så er det hurtigt overstået.

Vi løber denne formiddag 2-3 timer inden bilerne (heldigvis møder os med lidt forfriskninger). Vi får lige en tør trøje på, nettet os lidt og bliver kørt til et udvalgt frokoststed til Rieti.

Video 28.03.2023 10.24.52

Og nu er det så, at vi skal til at kigge tilbage mod Rom, hvor vores fly forhåbentlig venter på os. Der er flere muligheder for aftenfly mod København denne søndag aften, her vil du lige blive opdateret.

Pris for denne tur er kr. 5900 med eller uden Rom & Vatikanstaten

  • I dette indgår 4 dages løbetur med mindst 2-3 hjælpere
  • 3 overnatninger på udsøgt og udvalgt overnatningssted
  • 4 løbeture tilrettelagt med store oplevelser for øje
  • Afhentning i lufthavn samt retur til lufthavn
  • Kørsel på destination frem og tilbage
  • Vi bor i delte dobbeltværelser – mulighed for enkeltværelse mod tillæg kr 1000 (for 3 overnatninger)

Din indkvartering og middag i Rom opkræves særskilt.

sdr

Praktik omkring fly

Lidt praktisk om at komme dertil. Du sørger selv for at booke fly. Du skal være i Rom lufthavn kl ca 10.00

Du kan med fordel tage Norwegian ud af København kl. 7.05 så ankommer du kl 9.40.

Turen hjem tager vi senere – for du vil slet ikke hjem igen efter bare 4 dage.

Det er sådan ca her vi løber Skyrun fra summit til summit – et par hurtige højdemeter

Hvis du skal med på denne tur sender du en mail til ja@loberejser (Jørn Andersen) eller ringer 2616 2525

Eneste ulempe er at turen er begrænset til 12 deltagere

Turen foregår i samarbejde med Akeleje Studio – Sport, motion og outdoor.

Go to Top