Løberejse – Løb Samsø Rundt på tre dage  Forår 2022

Samsø Rundt iført løbesko forgår 6-8. Maj

Du inviteres på en 3 dages tur til Samsø hvor du vil opleve mere end de fleste gør på en hel uge – du vil formentlig også opleve dele af Samsø som kun få andre. et er nemt og taknemmeligt at løbe på Samsø fordi, der er så meget og opleve og så er Samsø en meget “varieret ø”. Hvis ikke du har oplevet Samsø skal du gøre det – Og dette er en unik måde at opleve øen på. På bare 3 dage ser du meget af Samsø og dette i selskab med andre.

Turen tager sin begyndelse fredag (sen eftermiddag) og slutter samme sted søndag eftermiddag – På denne week-end oplever du så meget, så når du sidder på færgen retur til Sjælland eller Jylland tænker du. Har jeg vitterlig kun været væk i 2 dage .

På denne week-end oplever du så meget, så når du sidder på færgen retur til Sjælland eller Jylland tænker du. Har jeg vitterlig kun været væk i 2 dage .

Læs mere her

Løb Samsø rundt rummer en fortrinlig løbe oplevelse, og kan tåle et besøg, hvad enten du har været her før eller ej. Samsø tager sig anderledes ud til fods, og vi kommer steder, som kun få har oplevet.

Vi bor på små hyggelige pensionater, hvor værterne gerne sætter sig ned og fortæller om øen, egnen og området. Vores bagage fragtes fra sted til sted.Pakken inkluderer ophold med 2 overnatninger inkl. morgenmad og aftensmad – frokost smører vi selv. Der er en række små hyggelige overraskelser undervejs, og der er rig mulighed for at falde ind et sted og drikke en kop kaffe få en lokal is eller en kringle.

Vi mødes fredag kl 17 i Ballen havn, og du sørger selv for transport. Det betyder, at du næsten kan nøjes med at bruge en weekend på dette. Vi skal lige afstemme med færger 🙂

Vi løber i et tempo afpasset gruppen, så alle får en god oplevelse, der er både tid og plads til at indlægge pauser på løb Samsø.

for mere information om Løb Samsø på info@løberejser.dk

1. løbedag (ca 25 km) 

Fra Ballen Havn løber vi ned langs østkysten, med et par små afstikkere undervejs. Vi løbere forbi Bratting gods, gennem Bratting skov, og videre ud til øens sydkyst. Her skal vi ud og klappe Samsøs karakteristiske, og nærmest majestætiske, fyr (Vesborg Fyr). Her tager vi os en ”puster”, mens vi nyder den smukke natur.

Fra fyrets top er der en enestående udsigt over havet og det sydlige Samsø.

 

 

Etapens næste mål er Kolby Kås, som var den tidligere anløbshavn på Samsø.

Fra Kolby Kås fortsætter vi turen nordpå. Først langs kysten, men efter et par kilometer løber vi ind i landet, hvor vi løber til Sælvig. Her samles vi op af bussen, som kører os til vores overnatningssted, hvor vi spiser middag og overnatter.

Dagens etape er på ca. 25 km.

Som det fremgår af nogle af billederne så er det blevet mørkt inden vi når frem – Så det at nå frem denne første dag er bare så lækkert. På destinationen venter varm mad og kolde drikke (ikke omvendt).

Vi passer denne malerisk smukke mølle på voren vej mod Kolby Kaas. Møllen er altid et foto eller to værdigt

 

Løb Samsø Lørdag – dag 2 (ca 25-35 km) 

Dagens starter med en god gang morgenmad inden vi bliver hentet af bussen og kørt retur til Sælvig Havn hvor vi sluttede aftenen forinden. Dermed fortsætter vi samme sted som vi slap fredag aften.

Forude venter en god og oplevelsesrig dag

Vi løber fra byen Sælvig, hvorfra der går en færge til Jylland. Den skal vi dog ikke med i denne omgang, og vi fortsætter i stedet nord på, mod øens smalleste punkt, hvor profilen af Kanhavekanalen forsat kan ses. Kanalen er et imponerende stykke ingeniørarbejder, udført i vikingetiden.  Den 500 meter lange og 11 meter brede kanal forbandt Stavns Fjord med Kattegat ved Mårup Vig.  Kanalen er udgravet med håndkraft og en god portion knofedt.

Efter lidt måben over vikingernes formåen, og måske første del af madpakken, fortsætter vi videre nordpå, langs vestkysten. Efterhånden bliver ternæret ganske kupperet og de bølgende bakker er som bygget til at løbe i. En ren fornøjelse – især nedløbene…

Vikingeskibet som vi forestiller os de så ud

 

Samsø bakker ved Nordby

Forude venter Samsøs nordligeste punkt, der også kaldes for ”mini-Grenen”.  Her tager vi os igen tid til at nyde naturen og resten af madpakken. Måske kan vi også begynde at mærke turen mange kilometer, men inden vi sætter ”hak” ud for dagens eventyr, skal vi løbe et par flotte hen til dagens mål.

  

Nordby, der med alle byens velbevarede huse fremstår som dansk bondeby fra en Morten Korch film. Vi overnatter i Sveskegyden, et meget hyggeligt overnatningssted, som sætter et meget fint punktum for en helt igennem lækker løbedag.

Dagens tur er på ca. 35 km. Hvis du har lidt trætte ben, kan du reducere denne tur med ca. 10 km ved at løbe direkte fra Mårup til Nordby. Et valg du træffer på dagen.

Det kan føles som en lang dag

Man kan blive træt på dag 2

 

Løb Samsø Søndag    – dag 3 ( 25-30km)

Sidste dag på Samsø. Vi indtager en solid omgang morgenmad, og smører vores madpakker. Når den sidste tår kaffe er skyllet ned, løber vi af sted på nye eventyr.

Vi løber ud østkysten og Langør, hvor vi løber langs Langør bugten, som har et rigt fugle- og fiskeliv. De første er sikkert lidt nemmere at få øje på. Vi fortsætter sydpå og efter at have passeret ørens smallest punkt, og Samsø Flyveplads, løber vi vider ud mod Stenskov huse, hvor vi kan se det imponerende og 5 km lange oversøisk stenrev, Besser Rev.

Samsø rundt iført løbesko

En tur hvor vi passerer Samsø’s vingaard. Lejlighedsvis kan vi handle og smage.

Efter en pause fortsætter vi vores løbe oplevelse sydpå, langs kysten og efter en tur på ca. 25 km ankommer vi til Ballen.

Her vil vi ankomme mellem kl 13-14 (kommer lidt an på, hvor lang tid vi tilbringer ved denne dags højdepunkter). Fra Ballen tager vi afsked og ønsker alle en god tur hjem.

Færge mod Sjælland kl. sejler hhv kl 14 eller kl 17.30. Færgen fra Sælvig til Hou sejler kl 15.45 eller kl 18.15 (tjek sejlplan)…….(tjek selv sejltider de kan ændre, uden at jeg er opmærksom herpå)

Turen søndag tilrettelægges således, at vi kan nå færgen mod Sjælland ved 14-tiden.

Vi frem til turen arbejde på at inkludere flere lokale seværdigheder, så vi får det hele med. Vejret kan også give os lidt udfordringer og du skal derfor medbringer udstyr, der kan klare både kulde og nedbør.

Pris for denne Løbe oplevelse kr 2.350,- som inkluderer

Samsø Rundt i løbesko på 3 dage 

  • Overnatning 2 nætter på Oasen i Nordby, som er basen for denne tur.
  • 2 x aftensmad på vores overnatningssted (sen fredag og ikke helt så sent lørdag)
  • Morgenmad lørdag og søndag
  • Frokost (som vi selv smører om lørdagen)
  • Transport af baggage fra Ballen og til vores overnatningssted og retur igen. 
  • Transport fra Sælvig til Overnatningsted (fredag) og transport fra overnatningsted lørdag morgen til Sælvig hvortil vi løb fredag
  • En række uvurderlige anekdoter omkring Samsø – myter såvel som fakta
  • 1 guide på hele turen

Nyhedsbrev