Vil du være med til at løbe en af Danmarks smukkeste stier, Gendarmstien  fra fredag til søndag?

  • Dato for næste tur: 13-15 oktober 2023

Vi er ved at samle et hold der har mod til at patruljere langs Gendarmstien. En tur på omkring 65 Km. fordelt på 3 løbedage. Vi indkvarteres på hyggeligt hotel i Sønderborg begge nætter, så vi slipper for alt for meget bagagetransport og pakken ud og sammen. Gendarmstien er et stykke dansk historisk kultur, hvor vi kan mindes Slaget ved Dybbøl, Genforeningen, det særlige forhold til den store nabo, og vi kunne fortsætte et stykke tid endnu. Sønderborg som vi kommer til at bo i, rummer et stort kapitel i sig selv, og har man friske ben er Sønderborg absolut et besøg værd. 

Men ud over det er det også bare fantastisk trailløb, med skov, stier, strand, bakker med smukke udsigter, hyggelige byer og kultur oplevelser undervejs.

Tag med Løberejser på opdagelse og vær med til at patruljere området denne weekend, hvor vi dermed bidrager til at opretholde ro og orden 🙂

 

Det handler om Grænsekontrol og grænsesikring dengang og nu.

Løberejser genoptager en gammel næsten glemt disciplin tilbage fra dengang, hvor patruljering af landets grænser foregik til fods. Det foregik ved en række Gendarmer med ansvar for hvert sit område patruljerede langs kysterne og sikrede med sin tilstedeværelse, at handlende kunne færdes frit, at uvedkommende personer blev holdt væk, og ikke mindst at der blev betalt told for varer, der blev indført i landet.

Stien er markeret med en patruljerende gendarm

Der var ingen synlig grænser eller hegn eller bomme. Men Gendarmerne gik med skarpladte våben med ”licence to kill”. Gendarm kommer af det franske ord gens d’armes som betyder mænd under våben.

Dag 1; Padborg til lærkelunden camping, Egernsund – 24,5km

 

 

Vi mødes i Padborg ved Padborg St kl 14 og løber til Egernsund en dagsetape på ca. 24,5 km. Mødested banegården i Padborg, hvor vi afleverer vores bagage til transport. Herfra bevæger vi os mod Egernsund, hvor vi samles op af taxi og køres til Sønderborg hvor vi overnatter begge nætter.

Ruten byder på grænse løb langs vindsvinehegnet fra Padborg til Kruså, med bakker og fine udsigter – før vi rammer fjorden ved Kollund, som vi følger resten af dagen med enkelte afstikkere lidt ind i landet. Det er stier, skovveje, strand og enkelt kilometer asfalt.

Vi er med lidt pauser indlagt fremme ved 17.30-18 tiden. Herfra bliver vi fordelt på vores værelser. Enkelte fastholder naturligvis vagten og patruljeringen 🙂 så er der aftensmad og lidt tid til at udforske Sønderborg på egen hånd.

 

Dag 2; Lærkelunden camping til Broager strand camping 27,5km

 

Dag 2 løber vi ca 27,5 km og slutter af på Broager strand camping, før vi igen kører til  Sønderborg, hvor vi kommer tilbage til samme værelse som dagen før. som ligger relativt centralt, hvor vi kan gå til det meste med en arbejdsradius på 300-500 m. Denne dag kan man godt have lidt ømme ben, så denne oplysning kan være lidt praktisk. Men Sønderborg er en meget hyggelig by, så gem lidt kræfter til at kunne opleve.

Dagen byder på den nok mest afsides del af ruten, med fine ture i skove, langs stranden, hvor specielt kragestand kan være lidt hård, men også smuk.

Vi arrangerer et sted, hvor vi kan indtage aftensmad sammen kl 19

 

Dag 3 Broager strand camping til Sønderborg slot 14,5km

 

Vi har muligvis lidt ømme og trætte ben denne søndag morgen. Vi har indtaget en god morgenmad på vores hotel og bevæger os ud på 3. og sidste etape mod Sønderborg slot, vi bliver kørt i taxi til forrige dags slutpunkt ved Broager strand camping. Hvorefter vi løber mod målet i Sønderborg, inden da kommer vi forbi det historiske område omkring Dybbøl og vemmingbund hvor 1864 krigen på mange måder blev afgjort, det er små stier, lidt strand stræk hvor man ved højvande kan få lidt våde tæer, smukke udsyn omkring dybbøl over fjorden og sønderborg og generelt bare super fint trailløb.

 

Pris for Gendarmstien med Løberejser

  • I pakken indgår 3 dages guided løbetur med fortællinger og små anekdoter.
  • 2 overnatninger på hotel i Sønderborg inkl. morgenmad.
  • Transport af dig og din bagage i forhold til de start og slutsteder der er på turen.
  • Hver aften og hver morgen vil du blive orienteret om dagens rute

kr 3.500 pr. person i delt dobbeltværelse

 

Du sørger selv for at komme frem til startsted ved Padborg Station, og du sørger selv for at komme vider fra Sønderborg, hvor vores tur afsluttes. Udgifter til fortærring udover morgenmad er for egen regning.

Turen er begrænset til 12 personer.

 

Sådan kommer du med på løbeturen løb langs Gendarmstien

Hvis du vil med på denne tur sender du en mail til løberejser på ja@loberejser.dk

Har du spørgsmål omkring denne tur sender du mail eller ringer på 2616 2525