Vil du være med til at patruljere på Gendarmstien  fra fredag til søndag 

  • Dato for næste tur 3-5. juni (Pinsen) – 2022

Vi er ved at samle et hold der har mod til at patruljere langs Gendarmstien. En tur på 75-80 Km. fordelt på 3 løbedage. Vi indkvarteres på hyggelige hoteller i nogle af de byer vi passerer på vores færd nemlig Gråsten og Sønderborg. Gendarmstien er et stykke dansk historisk kultur, hvor vi kan mindes Slaget ved Dybbøl, Genforeningen, det særlige forhold til den store nabo, og vi kunne fortsætte et stykke tid endnu. Sønderborg som vi kommer til på 2. dagen rummer et stort kapitel i sig selv, og har man friske ben er Sønderborg absolut et besøg værd. 

Tag med Løberejser på opdagelse og vær med til at patruljere området denne weekend, hvor vi dermed bidrager til at opretholde ro og orden 🙂

 

Det handler om Grænsekontrol og grænsesikring dengang og nu.

Løberejser genoptager en gammel næsten glemt disciplin tilbage fra dengang, hvor patruljering af landets grænser foregik til fods. Det foregik ved en række Gendarmer med ansvar for hvert sit område patruljerede langs kysterne og sikrede med sin tilstedeværelse, at handlende kunne færdes frit, at uvedkommende personer blev holdt væk, og ikke mindst at der blev betalt told for varer, der blev indført i landet.

Stien er markeret med en patruljerende gendarm

Der var ingen synlig grænser eller hegn eller bomme. Men Gendarmerne gik med skarpladte våben med ”licence to kill”. Gendarm kommer af det franske ord gens d’armes som betyder mænd under våben.

 

 

 

 

 

 

 

Gendarmerne dukker op påny

For en stund overtager Løberejser patruljeringen af de danske kystlinier fra Padborg til Sønderborg. Vores tornystre er fyldt med løbetøj/udstyr, friske forsyninger og væske – Ingen krudt og kugler.

Vi bor på nogle af de gamle klassiske indkvarteringssteder, og får på den måde – selv når vi sover, restituerer og spiser en fornemmelse af historiens vingesus.

Vær med på denne patruljering 

 

 

Overblik over 3 løbedage fra fredag eftermiddag til søndag middag

Dag 1 – fredag  ca 26-28 km med start fredag kl 14 fra Padborg

Vi mødes i Padborg ved Padborg St og løber til Gråsten en dagsetape på ca 28 km. Mødested banegården i Padborg, hvor vi afleverer vores bagage til en taxi. Herfra bevæger vi os mod Gråsten, hvor vi indkvarteres på “Det gamle Rådhus”, som er destinationen for denne første løbedag.

Vi er med lidt pauser indlagt fremme ved 17.30-18 tiden. Herfra bliver vi fordelt på vores værelser. Enkelte fastholder naturligvis vagten og patruljeringen 🙂

 

Dag 2 – Lørdag – til Sønderborg ca 38 km

Dag 2 løber vi ca 38 km og slutter af i Sønderborg, hvor vi indkvarteres  på Sønderborg Hotel Garni, som ligger relativt centralt, hvor vi kan gå til det meste med en arbejdsradius på 300-500 m. Denne dag kan man godt have lidt ømme ben, så denne oplysning kan være lidt praktisk. Men Sønderborg er en meget hyggelig by, så gem lidt kræfter til at kunne opleve.

Indløbet til Sønderborg glæder jeg mig meget til at vise. Vi gør en kort afstikker til Dybbøl Mølle, som er en oplevelse i sig selv, og herfra løber vi stille og roligt ind mod byen – overvejende ned af bakke – Vi løber gennem byen. Vi kan gøre et holdt inden vi ankommer til vores hotel. 

Det kan lyde overvældende med 38 km på en dag. Du skal bare tænke på, at vi har hele dagen til at tilbagelægge denne strækning. Vi løber ved 9-tiden og er fremme 6-7 timer senere. Vi holder pause efter hver 10 km. Vi deler med andre ord denne dag op i “små bidder”, vi tager et sving af gangen og gentager det tilstrækkelig mange gange indtil vi er fremme 🙂

Vi arrangerer et sted, hvor vi kan indtage aftensmad sammen kl 19.

 

Dag 3 – Søndag – Sønderborg til Hørup Hav – 7-8 km

Vi har muligvis lidt ømme og trætte ben denne søndag morgen. Vi har indtaget en god morgenmad på vores hotel og bevæger os ud på 3. og sidste etape mod Høruphav. Her slutter vores patruljering. Vi bliver samlet op af en bus/taxi og kørt tilbage til vores hotel i Sønderborg, hvor vi lige samler bagage op og nliver herefter kørt retur til Padborg, hvor turen tog sin begyndelse

 

Turen er begrænset til 12 personer

Pris for denne tur kr 2900

Turen henvender sig til den løber der gerne vil opleve og se på samme tid

Turen henvender sig til de løbere som har lyst til at opleve dette smukke stykke Danmark både naturen, kulturen og lidt af den historie der stammer herfra. Der løbes i et kontrolleret tempo – gennemsnitshastigheden er 6-7 km / time. Der vil være tid til at gøre ophold, tage billeder, og klare det, som nu skal klares. Hvis du vil løbe hurtigt, kan du også gøre det, men så kommer du nok til at løbe for dig selv

I prisen indgår

  • 2 overnatninger i delt dobbeltværelse – ønsker du enkelt værelse kan dette ske mod merbetaling
  • Morgenmad på begge overnatningssteder
  • 1-2 guider som gør sit yderste for at du skal få en god tur
  • Daglig racebriefing
  • Transport af din ”store” baggage fra Padborg til overnatningsstederne.
  • Opsamling med bus eller taxi søndag og retur til Sønderborg og herefter Padborg, hvor turen afsluttes.
  • T-Shirt til minde om turen (værdi kr 400,-)

Det sørger du selv for

Du sørger selv for at komme frem til Padborg station til det anviste tidspunkt, og du sørger selv for at komme hjem fra Sønderborg, hvor turen slutter.

I turen indgår morgenmad på overnatningsstederne – øvrig forplejning er for egen regning.

Hvis du vil vide mere sender du en mail til ja@loberejser.dk eller ringer på 26 16 25 25

Lidt flere billeder fra egnen, og det som venter os

Og her kan du læse endnu mere om Gendarmstien