Med løberejser i Danmarks vildeste nationalpark

3 dages løbetur i Thy Nationalpark med besøg på destilleri Thy Whisky
  • Vi arbejder lige med datoer i forhold til denne tur sandsynligvis midt august/start september 2022

 

Thy nationalpark er nok det tætteste vi i Danmark kommer på vild natur, åbne vider, rå kyster og barsk landskab.

Og vi skal ud og løbe i det. Vi bor lige i hjertet af Nationalparken ved Stenbjerg Kro – hvor vi sover og spiser lokale specialiteter, som Krondyr, Vesterhavs fisk, urter og meget andet godt. Derudover skal vi også på besøg hos Thy Whisky og smage og høre om hvordan man laver verdensklasse Whisky i Danmark.

Men først og fremmest skal vi løbe vildt, vi skal ud og løbe ved kysten, på heden og i nogle af klitplantagerne omkring Stenbjerg, vi skal se Lodbjerg fyr, Kysten, Bøgsted Rende, og Stenbjerg og Tvorup Klitplantager. Vi ser de gamle fiskerbyer i Stenbjerg og Nørre Vorupør og mærker hvordan naturen formes af vinden og årenes gang.

Dag 1 fra Stenbjerg til Nørre Vørupør

Dag 1 – kort aftentur ca. 10km – Fra stenbjerg nordpå til Nørre Vorupør langs stranden. Vi ser det rå Vesterhav og bliver blæst igennem, før vi når til den gamle fiskerby i Nørre Vorupør, hvorfra vi løber ind i landet og følger stier gennem kystheden tilbage til Stenbjerg

Dag 2 – Lodbjerg fyr

Dag 2 ca. 25km – Lodbjerg fyr – vi Følger stranden ned til Lodbjerg fyr, som rager op og viser vej og giver historiske vingesus – efter et lille besøg løber vi med primært vestkyststien tilbage inde i kystheden mod Stenbjerg. Vi kommer både forbi Blåbærhul, Skomagerhul, Lyngby og meget andet godt.

Dag 3 – I Naturparken i klitterne

Dag 3 ca. 25km – Tur inde i landet, vi løber gennem Stenbjerg klitplantage inde i landet og over til Tvorup klitplantage ud for Nørre Vorupør før vi når ud til Bøgsted rende der med sit smukke landskab og mange småbakker giver glæde i løberbenene.

Pris for denne tur kr 2450,-

I pakken indgår

  • 2 overnatninger på Stenbjerg kro i delt dobbeltværelse
  • 2 x morgenmad
  • 2 x aftensmad
  • 2 x frokostmadpakker
  • Besøg på Thy destilleri 
  • Transport af dig og din baggage
  • 1-2 løbende guider der sikrer, at vi ikke alene kommer frem og tilbage, men også, at du får lidt egnshistorier.

Thy Nationalpark – smukt så langt øjet rækker.