Mandø spektakulær tur fra Løberejser – Løb Mandø rundt

Du har formentlig prøvet at løbe på stranden, men har du nogensinde prøvet at løbe på havets bund – der hvor fiskene har sit hjem?

Det er en særdeles grænseoverskridende tur, at løbe i dette element vadehavet. Det er en oplevelse du sent vil glemme, og indtryk bliver siddende længe, og det giver en helt anden forståelse for de naturkræfter der ligger i og omkring vadehavet – Det er æresindgydende, storslået og spektakulært.

Datoer for ture til Mandø 1. halvår 2022; 

 • Maj 20-22. Maj

Løb på diget på Mandø – Løberejer på Mandø – en tur hvor havet afgør, hvor og hvornår du kan løbe.

Løb på havets bund – Mandø

 • Mandø – Løb på havets bund. Natur i verdensklasse oplevelser i særklasse.

Fredag eftermiddag / aften – Det kommer an på tidevanstabellen

Vi mødes fredag eftermiddag i Vester Vedsted, i nærheden af Vadehavscentret, hvorfra turen starter. Hvis vi kommer for sent afsted fra fastlandet, lukker vandet sig omkring øen. Det ønsker vi ikke, og vi vil heller ikke fanges derude omgivet af vand.

Vi løber fra Vadehavscentret mod diget i retning af Mandø. Vi forlader diget og løber ud i (vade)havet. På en god dag med god udsigt kan vi se Mandø i horisonten, og ellers løber vi bare af stien ud i havet. Dette er i sig selv en meget grænseoverskridende fornemmelse – særligt hvis du ikke har oplevet det før. Du har vand foran dig, på begge sider af dig, og måske begynder vandet at stige bagfra!

Vi har studeret tidevandsabeller, så vi er bekendt med situationen – men vejr og vind kan gøre, at vi må ændre på vores planer. Sikkerhed først.

På Mandø løber vi til vores første destination som er Restaurant Vadehavet – Her indkvarteres vi og vi indtager den lokale spise og får et oplæg om vadehavet, dets luner og hvorfor det fortjener så stor respekt.

Således vel fremme – forhåbentlig – en fredag aften. Hvor der fortjent kan restitueres.

Løb på Mandø er en spektakulær oplevelse – hvor natur himmel og have mødes. Det kan se truende ud, og det er det da også – Løb på Mandø.

Lørdag – 

Lørdag formiddag efter en solid morgenmadløber vi Mandø rundt en tur på ca 10 km – her får du den særlige fornemmelse, hvor du oplever at himmel, hav og land går i et. Konturer forsvinder og opstår, og det bliver klart, hvorfor du så let kan miste orienteringen i dette område. Hvorfor folk kan finde på, at gå i en hel gal retning, når de tror, at de er på vej mod sikkert land, og det viser sig, at de er lukt på vej ud i intetheden.

Vi løber øen rundt på digerne og småstierne, og kommer retur til frokost.

Løb på diget rundt om Mandø – løb på Mandø.

Lørdag eftermiddag (forudsat vejret og vand muliggør det).

Her løber vi ud på højsandet som er et naturområde en kæmpe sandbanke på 20 kvm  skabt af havet – Det minder om et stykke mini Sahara, men er fladt som en pandekage. Det er naturbeskyttet område, hvor al færdsel er reguleret (og fortjener særlig respekt).

På højsandet vil vi måske kunne opleve sælkolonier (på afstand), og vi løber i dette mærkelig fænomen af højsand, hvor alting bare forsvinder i horisonten. Et meget specielt stykke dansk natur, der opleves her. Vi får naturligvis historien, om hvordan dette naturvidunder er blevet til, og hvorfor det fortsat vokser

 

Søndag – Dag 3 

Søndag morgen løber vi tilbage fra Mandø mod Naturcenter Vadehavet en tur på ca 13 km. Her kan vi enten køre direkte hjem eller slutte af med frokost i Ribe på en ældgammel kro. Ribe officielt Danmarks ældste by – Det kan spores i gadebilledet.

På vej retur fra Mandø til fastlandet – vejen der forsvinder ud i havet i intetheden – nogen gange over vandet andre gange under vandet. Løb på Mandø.

I Ribe vil der være mulighed for at gå / lunte en stille tur og få en fornemmelse af de gange hvor vandet vitterlig har stået højt.

 

Lidt stemningsbilleder fra tidligere ture.

 

Bemærk inden du læser videre – planen ovenfor kan blive ændret som følge af vind og vejr og ikke mindst tidevand.

Denne tur indeholder Fredag til søndag

 • 2 gange overnatning på Mandø i delt dobbeltværelse
 • 2 gange 3 retters aftensmad ekskl drikkevarer
 • Frokost lørdag & søndag (søndag evt som smør selv løsning)
 • 2 gange morgenmad
 • Tur på højsandet – hvis vejr og vind tillader det
 • Guided vandretur med lokal fortæller (lørdag)
 • En række fortællinger, myter og sagn.
 • 1-2 guider
 • Din bagage fragtes fra Vester Vedsted til vores overnatningssted på Mandø og retur søndag.

Pris for denne tur kr 2.750

Turen er begrænset til 12 deltagere

Det sørger du selv for…..

Du sørger selv for at komme til Vester Vedsted – vi lægger op til at man kan køre sammen eller, at man kan tage med toget til Ribe og en taxi herfra.

 

Og hvis du vil med så sender du en mail til.  ja@loberejser.dk

 

Efter denne tur får du et helt andet forhold til vadehavet – og vadehavet bliver aldrig det samme for dig igen. Du vil have evig respekt for dette stykke natur.