Løb Mandø Rundt – Løb på havets bund

Ny spektakulær tur fra Løberejser – Løb Mandø rundt

Du har formentlig prøvet at løbe på stranden, men har du nogensinde prøvet at løbe på havets bund – der hvor fiskene har sit hjem?

Næste tur bliver foråret 2021 – datoer foreligger endnu ikke 

Løberejser har været på en ekspeditionstur til Mandø, som ligger i vadehavet 9 km fra fastlandet. Det blev til en særdeles minderig tur, som vi nu vil dele med andre.

Det er en særdeles grænseoverskridende tur, at løbe i dette element vadehavet. Det er en oplevelse du sent vil glemme, og indtryk bliver siddende længe, og det giver en helt anden forståelse for de naturkræfter der ligger i og omkring vadehavet – Det er æresindgydende, storslået og spektakulært.

Næste tur foregår foråret 2021

Sådan forløber en week-end i store træk

Fredag eftermiddag / aften 

Vi mødes fredag eftermiddag i Vester Vedsted, i nærheden af Vadehavscentret, hvorfra turen starter. Hvis vi kommer for sent afsted fra fastlandet, lukker vandet sig omkring øen. Det ønsker vi ikke, og vi vil heller ikke fanges derude omgivet af vand.

Vi løber fra Vadehavscentret mod diget i retning af Mandø. Vi forlader diget og løber ud i (vade)havet. På en god dag med god udsigt kan vi se Mandø i horisonten, og ellers løber vi bare af stien ud i havet. Dette er i sig selv en meget grænseoverskridende fornemmelse – særligt hvis du ikke har oplevet det før. Du har vand foran dig, på begge sider af dig, og måske begynder vandet at stige bagfra!

Vi har studeret tidevandsabeller, så vi er bekendt med situationen – men vejr og vind kan gøre, at vi må ændre på vores planer. Sikkerhed først.

På Mandø løber vi til vores første destination som er Mandø kro – Her indkvarteres vi og vi indtager den lokale spise og får et oplæg om vadehavet, dets luner og hvorfor det fortjener så stor respekt.

Således vel fremme – forhåbentlig – en fredag aften. Hvor der fortjent kan restitueres.

Løb på Mandø er en spektakulær oplevelse – hvor natur himmel og have mødes. Det kan se truende ud, og det er det da også – Løb på Mandø.

Lørdag – Dag 2  

Lørdag formiddag efter en solid morgenmadløber vi Mandø rundt en tur på ca 10 km – her får du den særlige fornemmelse, hvor du oplever at himmel, hav og land går i et. Konturer forsvinder og opstår, og det bliver klart, hvorfor du så let kan miste orienteringen i dette område. Hvorfor folk kan finde på, at gå i en hel gal retning, når de tror, at de er på vej mod sikkert land, og det viser sig, at de er lukt på vej ud i intetheden.

Vi løber øen rundt på digerne og småstierne, og kommer retur til frokost.

Løb på diget rundt om Mandø – løb på Mandø.

Lørdag eftermiddag (forudsat vejret og vand muliggør det).

Vi løber på højsandet,   skabt af havet – Det minder om et stykke mini Sahara, men er fladt som en pandekage. Det er naturbeskyttet område, hvor al færdsel er reguleret (og fortjener særlig respekt).

På højsandet vil vi kunne opleve sælkolonier (på afstand), og vi løber i dette mærkelig fænomen af højsand, hvor alting bare forsvinder i horisonten. Et meget specielt stykke dansk natur, der opleves her. Vi får naturligvis historien, om hvordan dette naturvidunder er blevet til, og hvorfor det fortsat vokser

Vi tilbage til Mandø fulde af indtryk lidt trætte lidt tørstige. Aftenen byder på alm hygge, god mad måske mere foredrag omkring vadehavet og dette særlige naturfænomen.

 

Søndag – Dag 3 

Søndag morgen løber vi tilbage fra Mandø mod Naturcenter Vadehavet en tur på ca 13 km. Her kan vi enten køre direkte hjem eller slutte af med frokost i Ribe på en ældgammel kro. Ribe officielt Danmarks ældste by – Det kan spores i gadebilledet.

På vej retur fra Mandø til fastlandet – vejen der forsvinder ud i havet i intetheden – nogen gange over vandet andre gange under vandet. Løb på Mandø.

I Ribe vil der være mulighed for at gå / lunte en stille tur og få en fornemmelse af de gange hvor vandet vitterlig har stået højt.

 

Efter frokost tager vi hjem fulde af oplevelser.

 

Denne tur indeholder fredag-søndag

  • 2 gange overnatning på Mandø kro formentlig i delt dobbeltværelse
  • 2 gange aftensmad med 3 retter ekskl drikkevarer
  • 2 gange morgenmad
  • 2 gange frokost
  • Guided i Mandø tur med annekdoter af lokal fra dengang Mandø for alvor var isoleret
  • Transport af bagage fra Fatslandet og til Mandø og retur 
  • Tur på højsandet – hvis vejr og vind tillader det
  • En række fortællinger, myter og sagn.
  • 1-2 guider

Pris for denne tur kr 2100

Turen er begrænset til 12 deltagere

Det sørger du selv for…..

Du sørger selv for at komme til Vester Vedsted – vi lægger op til at man kan køre sammen eller, at man kan tage med toget til Ribe og en taxi herfra.

Og du sørger selv for at få din bagage med til og fra Mandø – så pak minimalistisk og let.

Og hvis du vil med så sender du en mail til.  ja@loberejser.dk

 

Efter denne tur får du et helt andet forhold til vadehavet – og vadehavet bliver aldrig det samme for dig igen. Du vil have evig respekt for dette stykke natur.