Løb med på Grand Route 5 – GR5

En ny destination er under udvikling sommeren 2021, og du kan nå at være med fra start.

Lørdag den 3. juli – tirsdag den 6. juli

Forestil dig at løbe fra de hvide bjerge i nord til de blå hav (Middelhavet) i syd.

Fra Geneve søen til Chamonix – Dele af GR5

Turen fra Geneve til Middelhavet er en tur på 645-725 km fra Geneve søen til Middelhavet. Der er mulighed for at gøre mange afstikkere undervejs. Det er en tur som vil kunne vandres på 3-4 uger.

Vi løber en del af ruten. Vi løber fra Geneve søen mod Mont Blanc og med Chamonix som vores destination. Over 3 løbedage tilbagelægger vi 95-100 km og omkring 6.000 højdemeter.

Dette er en X-plorer tour – og du er meget velkommen til at tage med 🙂

Vi er en lille gruppe på indtil videre 4 personer, som er maget fascineret af netop denne rute. Nu vil vi så prøve kræfter med dele af ruten naturligvis med henblik på at planlægge en egentlig tur – måske helt frem til Middelhavet.

GR5 Grand Route 5 er oprindelig en gammel salt og handelsrute, hvor handelsfolk bevægede sig mod kysten med deres varer, og der blev fragtet salt den anden vej, og på den måde, er det også en rute som rummer en masse historie. Vi suger nok nogen af dem til os. I dag er det en yndet vandrerute – en klassiker indenfor sit felt

Hvad kan vi forvente

Turen er både smuk og betagende. Vi bevæger os gennem dale og højdedrag, og vi fornemmer på vores vej forskellen på de forskellige egne.

Planen er at vi løber fra lørdag til mandag (3 dage) – vi slutter af i Chamonix. Chamonix er egentlig ikke en del af GR5 ruten, det er blot en meget betagende by, hvor vi har en overnatningen inden vi vender hjemad. Har du været i Chamonix før, så ved du, hvorfor det er attraktivt at være her.

Planen og her tilslutter du dig

Vi Mødes i Geneve lørdag formiddag den 3. juli og herfra er planen denne

Udkast til rute og dagsbeskrivelser

 

Dag 1 – lørdag den 3. juli

St. Gingolph – La Chapelle d´Abodance 

+1870/-1225 meter, 18 km, ca. 4 timer

 

Dag 2 – søndag den 4. juli

La Chapelle d´Abodance – Samoens, ca. 7 1/2 time

Bjergmarathon-distance (46 km) +2186/-2485.

 

Dag 3Mandag den 5. juli

Samoens til Chamonix

Ca. 30 km ca. +/- 2200 meter, ca. 6 timer

Vi vælger at løbe ned ved “col de Brevant” direkte til Chamonix. 

Vel ankommet i Chamonix tager vi en enkelt overnatning, hvorefter tanken er at tage retur til Danmark – men det kan du selv arrangere anderledes, hvis du vil videre eller hvis du bare viol blive i Chamonix.

Der vil blive arrangeret både transport af baggage og transport til og fra det sted, hvor vi starter, og retur til lufthavn, hvis du ønsker det – Prisen for dette opkræves særskilt, og dette vil være i forhold til hvor mange vi er osv. Så dette er ganske enkelt kostpris. Anslået kr 800-1500 afhængig af hvor meget du ønsker.

Flybillet klarer du selv

Du sørger selv for flybillet til Geneve eller støder på anden vis.

 

Pris for overnatning i del dobbeltværelse (enkeltværelse mod merbetaling)

Pris pr person kr. 2900 (ved 2 personer)

 

 

Bemærk venligst – du deltager med dette forbehold

Du skal vide, at du deltager på en X-plorer tour. Med det menes, at vi har tilrettelagt turen, og vi har studeret ruten nøje, vi har læst på lektien, og vi har lavet den slags før – men vi kan fortsat blive overrasket, for alting er ikke altid som de er beskrevet i bøger og på kort.

 

Vis du vil med på denne tur sender du en mail til ja@loberejser.dk for mere info så ringer du på 2616 2525