Der er langt fra Herstedhøje til Mont Blanc

De 4 helte blev sprængt allerede på første dag – vejret overraskede med sit skifte fra behageligt opholdsvej til kulde og store nedbørsmængder.

De 4 helte kort før start hvor vejret fortsat viste sig fra sin bedste side.

Dagsrapport 9. september

Lørdag morgen klokken lidt over 8 starter gruppen bestående af de fire ultraløbere 3 herrer og en dame. Forberedelserne til denne tur skal nu matrialisere sig i de 171 km og 10.000 højdemeter, der ligger foran dem. I alt skal der denne dag efter planen løbes 37 km med 2700 højdemeter fra Les Houches til Refuge du Col du Bonhomme. Det er dagens længste tur.

 “Når du kommer fra Danmark kan du måske godt forestille dig, hvordan det må være, men du kan ikke forberede dig under de samme omstændigheder. Træningen for de 4 helte har således delvist foregået på Herstedhøje, som er ca 68 meter høj, og nu skal de prøve kræfter med Mont Blanc. Teknikken er måske nok den samme, men forskellen er til at tage og føle på”.

Med start i Les Houches

Rutekort

Vejret i dalen i Les Houches, hvorfra de starter er ganske enestående, og det er mere til solbriller end til overtræksjakker. Men vejret er sjældent det samme i dalen som på bakken eller bjerget, det ved enhver skikøber, det ved enhver trailløber. Formiddagen forløber egentlig ganske godt, med kaffestop i St. Gervais efter 15 km, og frem til frokost punktet, som er i Contamines efter ca 24 km.

“Gruppen har på dette tidspunkt, hvor der er frokostpause været i gang i 5 timer, og har tilbagelagt ca 24 km. Fra Contamines er der 13 km – og en række højdemeter til destinationen. Vejret har denne formiddag været ganske godt melder gruppen, men det er begyndt at regne lyder meldingen kl 13.30. “Vi må videre er meldingen, og vi må løbe forsigtigt……”

Siden var det helt andre forhold, der mødte gruppen fra

smukt sensommer vejr til regn, rusk og kulde. Læg dertil mange højdemeter, glat og vådt føre samt nedsat sigtbarhed.

De sidste fire timer af dagsetapen var ubamhjertig hårde, sne slud og blæst koldt vand som rendte ned af bjerget og igennem vores sko, vi var gennemblødte fra slud og sne, som blev siddende på tøjet, lykkelige var vi da vi nåede frem til vores hytte, intet varmt vand, men ligger i min lagenpose med dynejakke på og tæpper over.

Vi er to mand mindre, en blev syg og måtte følges ned. Vi er to på rutens højeste punkt lige nu. Jeg har ikke stave som de andre, men det giver god mulighed for at øve teknik, specielt fordi stigninger og nedløb er så lange. Prøver at bremse med ballemusklerne ved nedløb for at aflaste knæ og lår, og det fungerer fint og så bruger jeg rigtig meget gå teknik op af bjerget, brede skridt og fokus på bevægelse og arme, forestiller mig visuelle stave i mine hænder eller reb på begge sider til at trække sig op af, de tanker biller får gang i armene. Jeg er træt efter en lang dag (Anne Birgitte).

Gruppen i dalen

Christian Svane startede ud efter frokost blev syg om eftermiddagen, og blev siden fulgt tilbage til Contamines af Jakob Moraldo. Meldingerne er siden, at tilstanden er væsentlig bedret, og der arbejdes nu på, hvordan de kan tilslutte sig frontgruppen.

Håber gruppen bliver samlet, håber søndagen bliver bedre.