Rundt om Mont Blanc iført løbesko, løbetøj og løberygsæk.

Mont Blanc Alpernes højeste bjerg er allerede ikonisk for mange. På afstand – lang afstand – kan du spotte dens hvide top, som knejser på skuldrene af bjergene omkring den. Du er sjældent i tvivl, når du får øje på denne nærmest majestætiske top med en højde af 4810 meter – alle andre toppe står i skyggen af Mont Blanc.

Hvert år er der et hav af løbere, der prøver kræfter med løbet UTMB. Et løb på 171 km rundt om bjerget – ikke over men rundt om bjerget, så du ser bjergets tinde fra alle sider, hvis du da har tid til at kigge op. Ruten tæller i alt ca 171 km og 10.000 højdemeter.

UTMB – ruten

Ultra Trail Mont Blanc – Måske det ypperste løb blandt trailfolket

For trailløbere er dette noget af det ypperste, du som “trailer” kan løbe. Det er svært, og hårdt nok at løbe det, men det er endnu sværere at kvalificere sig til dette løb. Du skal via dine løbe meritter kvalificere dig til at være med i en lodtrækning om startnumre til dette løb.

Hvis du således er dygtig og har kvalificeret dig til lodtrækningen, og heldig på den måde, at blive udtrukket, så kan du deltage i det årlige UTMB sammen med godt 3000 andre forventningsfulde løbere. Et løb som foregår i starten af september, og som netop har været afviklet. Vejret være lunefuldt. I år var ingen undtagelse, hvor store nedbørsmængder gjorde det svært for mange deltagere, og mange måtte opgive at gennemføre.

UTMB løbes i et stræk.

Du bestemmer selv udlæg og tempo, du skal dog hele tiden passere nogle tjekpoints indenfor en minimumstid ”cuttet”, som det hedder. Men der er ingen overnatninger undervejs, turen skal tages i et hug !

UTMB er en billedlig smuk tur, vil de vide, de som har haft tid til at kigge op og frem. Så smukt at turen fortjener, at blive nydt i et mere behersket tempo, med tid til fordybelse og fordøjelse af indtryk.

En lille gruppe ultra og explorer løbere fra Danmark

Fredag den 8. september  tager en lille gruppe ultra løbere afsted på en Explorer tour for at gennemløbe UTMB  ruten over 5 dage. De løber samme de samme 171 km som UTMB løberne, og får således den samme rute og de samme højdemeter i benene. Løberne medbringer egen baggage hele vejen heriblandt et kamera, så der er mulighed for at følge denne rundstrækning.

Følg med her

Hos Løberejser håber vi på at kunne udbyde denne tur til september 2018 – nu har de første løbere taget hul på dette gennem denne Explorer tur. Følg med her på siden, hvor Løberejser fortæller om turen, om løberne deres forberedelser, og hvad de har medbragt.