Trail Run Spain / Trailløb i Spanien

Løberejser har indgået samarbejde med Trail Run Spain omkring at arranger hike og Trailløb i Spanien. Nærmere betegnet i Andalusien i området omkring Alahama de Granada.

Andalusien har en malerisk smuk natur med høje bjerge hvor især skal fremhæves Sierra Nevada (3482 m højt), smukke betagende kløfter og stigninger, hvorfra du opnår en betagende udsigt. Andalusien er også et område men en række småbyer, som giver gode rammer for en hyggelig pause eller siesta.

 

Trail Run Spain / Trailløb i Spanien. Vi bor i Alahama de Granada ved en smuk kløft, som giver en række muligheder for betagende ture.

Trail Run Spain / Trailløb i Spanien. Vi bor i Alahama de Granada ved en smuk kløft, som giver en række muligheder for betagende ture.

Granada de Alahma  Naturpark Andalusien

Vi bor i Alhama de Granada en mindre by midt i Naturpark Sierra Nevada. Det vil sige, at vi kan løbe lige ud i naturen. En af turene er netop gennem den betagende  dal, hvor vi kan løbe både på kanten af kløften og nede i dalen. Kløfter har det med at betage. Det er så kontrastfyldt at opleve de bratte stigninger, skiftet i naturen, hvor kun få skridt afgør om du befinder dig 400 m oppe eller nede.

Andalusien er området der ligger lidt inde i landet Nordøst for Malaga, trukket tilbage fra kysten. Kysten er ca 50 km væk, og frister på den måde med sin nærhed, men vi er væk fra det, som nogen vil betegne som Spaniens solkyst, hvor ganske mange turister opholder sig det meste af året – Vi er væk fra alt dette, trukket godt tilbage i naturen.

Dermed også sagt. Det er ikke mange andre vi møder på vores ture, for selv om områderne er malerisk smukke, så er det ikke (endnu) her, at turisterne tager til . Men vi er ikke alene der er et rigt dyreliv. Læs mere om dyrelivet

Når der løbes trailløb i Andalusien må du pludselig vige sporet for de fastboende

Når der løbes Trailløb i Spanien (Andalusien) må du pludselig vige sporet for de fastboende.

 

Trailløb i Spanien – konceptet sådan fungerer det

Vi bor i den lille by Alhama de Granada, vi indkvarteres på den tidligere chokolade fabrik Casa Chocolate. Casa Chocolate er som ordet antyder en ombygget chkolade fabrik 0g nu et stort byhus med i alt 10 sengepladser og en række rest rooms (pauserum hvor du kan trække dig tilbage). Det er et byhus på i alt tre etager og en tagterrasse, hvorfra vi kan nyde aftenhimlen og måske et glas vino tinto eller vino blanco.

                                           

Vi bor midt i byen 100-200 m fra byens torv med dens små cafeer og restauranter

Vores oase af et spansk byhus ligger få hundrede meter fra et af byens torv, hvorfra det daglige liv udspilles, og vi finder en række cafer og spisesteder. Kort sagt omdrejningspunktet for byens liv, hvor vi kan henslænge os eller begive os hen, når dagens oplevelser, skal fordøjes i mere end en forstand.

Byliv, gadeliv, cafeliv til Trailløb Spanien - Trail Run Spain. Efter en god dag i sporet evalueres der, og vi hygger med lokale delikatesser - også en del af turen.

Byliv, gadeliv, cafeliv til Trailløb Spanien – Trail Run Spain. Efter en god dag i sporet evalueres der, og vi hygger med lokale delikatesser – også en del af turen.

 

Alhama de Granada er omdrejningspunktet for Trail Run Spain / Trailløb i Spanien

Det er fra Alhama de Granada at vores daglige ture har sit afsæt. Enten løber vi direkte ud fra byen op i bjergene, gennem dalen eller vi tager bilen ud til et område, hvorfra vi løber tilbage. Mulighederne er mange dagene er alt for få, men vi sammensætter en tur som er afpasset godt i forhold til højdemeter og sværhedsgrad og ikke mindst alsidighed. Du kan læse om nogle af turene her.

Vi bor samme sted under opholdet, og vi har vores ting det samme sted. Rart at vide til du kommer hjem.

Vi anbefaler at du afsætter 5-7 dage til dette. Det levner plads både til et par gode oplevelser med længere ture, og der vil være plads til at restituere ind i mellem med ture som er mindre krævende..

Vores guider

Trail Run Spain / Trailløb i Spanien guiderne bor selv i byen, og kender dermed området særdeles godt. De bor der hele året, og er således ikke fløjet ind til lejligheden, men er en del af det lokale miljø og udforsker området hele året. Det er personer som foruden at de kender området også er godt løbende, og naturligvis kan give lidt dessiner og løbeteknik ved opløb og nedløb (bakkerne føles måske nok hårde, når vi skal op af dem, men for vores muskler er det meget hårdere at løbe ned).

 

Foredrag

Der vil undervejs eller vel hjemme på Casa de Chocolate være mulighed for at foredrag kan indgå i turen. Teori omkring løb, træningsmetoder etc. Du vil opleve at kompetance niveauet er ganske højt hos vores guider. Det er personer, for hvem løb er en del af deres DNA, som samtidig har gjort dette til deres levevej – Det er alt sammen med til at skabe en stærk troværdighed omkring dette koncept.

Sådan kommer du dertil

Det er realtivt nemt at komme til Alhama de Granada. Du flyver enten til Malaga eller Granada. Granada er tættest på, men Malaga som ligger bare 1 time og et kvarter væk i bil, Malaga har flest ankomst og afgange, og der er en del lavprisselskaber, som flyver til Malaga. Så afhængig af din egen komfort og din tidsplan, så er Malaga den bedste løsning. Hvis i er flere personer, så henter vi jer i lufthavnen, og der vil være mulighed for at gøre et stop undervejs lidt afhængig af ankomst og planer i øvrigt. Men dermed er du i gang i det øjeblik du lander.

Pakken Onsdag/torsdag – søndag – Trail Run Spain / Trailløb i Spanien

Du ankommer til Malaga onsdag eller torsdag, hvor du bliver hentet i Malaga lufthavn. Her køres du enten til vores Casa eller ud på sporet. Vi løber dagligt 15-30 km dagligt (mere hvis gruppen vil det). Vi bor samme sted under hele opholdet. Nogle dage løber vi fra vores Casa, andre gange kører vi ud til udvalgte løbestier. Du kan deltage på disse ture på MTB.

Prisen for denne tur kr. 4.000-4500

Sværhedsgrad 3+4+5 (det vil sige fra den let øvede til den svært øvede)

Datoer for ture i 2019

 • April; Ankomst den 24. eller 25. april – 28. april (afgang)
 • Maj; Ankomst den 8. eller 9. maj – 12. maj (afgang)
 • September; Ankomst 25. eller 26. september – 29. september (afgang)
 • Oktober; Ankomst 23. eller 24. oktober – 27. oktober (afgang) 

 

I pakken indgår

 • 3 eller 4 overnatninger
 • 4 eller 5 løbedage
 • Guided daglige ture med 2 lokale guider
 • Opsamling og returnering til lufthavn
 • Indkvartering i spansk byhus, hvor vi bor i delt dobbelt værelse
 • Transport til og fra løbestederne
 • Bagagen forbliver på vores destination

Du bestiller ved at sende en mail til info@loberejser.dk