Trail Run Ireland / Trailløb Irland 

Vil du med på en eventyrlig løberejse til Irland?

Trailløb i Irlands smukke bjergområde ”Wicklow Mountains”

  • Kan du lide at løbe i naturen?
  • Synes du også, det vil være sjovt at løbe i det område, hvor tv-serien ‘Vikings’ bliver filmet?
  • Kunne du tænke dig at opleve trailløb i Irland?
  • Vil du bruge en forlænget weekend med andre glade løbere (socialt løb og fælles måltider)?

Så har du nu muligheden for at komme med på forlænget weekend med løberejser til Irland Wicklow Mountains syd for Dublin.

Turen er for alle, der kan lide at løbe og har mod på et løbeeventyr ud over det sædvanlige. Vi har god tid til at komme gennem kilometerne guidet af passionerede og dedikerede løbeguider, der kender dette område, dets historie og de mange sagn og myter der gør området og naturen legendarisk.

På denne tur er du i sikre hænder hos vores to dansk talende guider på turen, der til daglig er bosiddende syd for Dublin og kender dette område som deres egen baghave.

Wicklow Lake - 4 dages løbetur med Løberejser.dk

Wicklow Lake – 4 dages løbetur med Løberejser.dk

Programmet for turen – justeringer kan forekomme

Dag 1  ”Fra Dublin til Wicklow Mountains”

Vi mødes i Dublin lufthavn kl. 12.30 (passer med fly fra København). Efter ankomsten I Dublin lufthavn tager vi sammen en kort bustur til Marlay Park I Syd Dublin, som er startpunkt for ’The Wicklow Way’. En 132 km lang vandresti der snor sig igennem ’Wicklow Mountains’ nationalpark og vil være en del af vores tur i større eller mindre sektioner hver dag.

Fra Marlay Park løber vi kort på små landeveje indtil vi ankommer for foden af ‘Dublin Mountains’ ved Kilmashogue. Herfra løber vi på stier over de to toppe Ticknock og Fairy Castle inden vi ankommer i Glencullen dal. Et par korte kilometer på landevej tager os til den berømte pub ‘Johnnie Foxes’, hvor der er mulighed for at nyde forfriskninger og frokost.

Således forfrisket forlader vi nu Dublin County helt – vi løber via Wicklow Way rundt om bjergtoppen ‘Prince William’s Seat’ og følger vandrestien hele vejen til Knockree Youth Hostel, hvor første overnatning og aftensmad finder sted.

Total for dagen: 21-23 km med ca. 800 m stigning.

Dag 2  ”Tid til en Guinness … sø!”

Første dag helt i Wicklow Mountains starter med roligt løb på the Wicklow Way. Som vi kommer i gang begynder den lange opstigning op omkring Djouce Mountain (725 m.o.h) – det fjerde højeste bjerg i området og en favorit hos lokale bjergløbere. På vej op kan vi se det største vandfald i Irland – Powerscourt Waterfall på en klar dag.

Fra toppen af Djouce beskuer vi Wicklow og begynder nedstigningen på træbrædder og små stier til Lough Tay ved Robber’s Pass (Røvernes Pas). Denne sø er også kendt som ‘The Guinnes Lake’ da den er ejet af Guinness familien og søen ligner en velskænket ‘pint’.  Vi fortsætter ned mod søen til Cloghoge Valley, hvor den populære tv-serie ‘Vikings’ bliver filmet.

Alt efter tid og evner har vi her mulighed for at bestige Luggala eller Cloghoge top – skarpe græsfyldte stigninger til over 600m eller løbe direkte til Lough Dan – Wickow’s største højlandssø. Vi afslutter dagens menu med en kort ‘river crossing’ over ‘stepping stones’ og opstigning igennem løvskoven ‘Ballinafunshoge’ (Landsbyen blandt Asketræerne’). Nær slutningen kan vi inspicere ruinerne af den lille landsby der engang lå her.

Vi er nu tilbage på ‘Wicklow Way’ som tager os ud på landevejen nær Roundwood – Irland’s mest højtliggende landsby. Her vil der være opsamling til overnatningsstedet Lus Mor‘et særdeles hyggeligt overnatningssted beliggende ganske afsides.

Total for dagen: 30 km med cirka 1300 m stigning.

Dag 3  “Velkommen i munkenes dal …”

Efter morgenmaden bliver vi kørt med minibus tilbage til ‘Wicklow Way’, hvor vores tur fortsætter på stierne på den fjerne side af Lough Dan, som nu kan beskues fra nye vinkler. Vi er nu på vej til en af Wicklows mest populære bjerge: Scarr (‘Skarp Sten’) som mest ligner en sovende, drage der er blevet dækket med græs. Efter en kortvarig skarp opstigning venter en lang underholdende nedløbstur, hvor du virkelig kan teste dit benarbejde. Fra toppen af Scarr kan det meste af Wicklow ses på en solrig dag. Efter nedstigningen krydser vi igen Wicklow Way ved Paddock Hill og følger den til landsbyen Laragh, hvor vi tager en velfortjent pause.

Efter frokost løber vi via Wicklow Way fra Laragh til Glendalough (Dalen med de To Søer) – en af Irlands travleste og mest spektakulære turistattraktioner og et helligt sted. Vi passerer The Round Tower – en tårn bygget af munke som beskyttelse mod vikinger. De næste par kilometer rundt om ’Lower Lake’ er flade og bringer os til den større og mere imponerende ‘Upper Lake’. Eftermiddagen er herefter til fri disposition.

Denne aften spiser vi en velfortjent fælles Celebration dinner på den lokale og hyggelige gastronomiske “The Wicklow Heather” restaurant. Herefter kan man fortsætte til den nærliggende lokale pub. Meget Irish og en god måde at runde tre dages trailløb af på.

Total for dagen: 20 km med 650 højdemeter. Der er denne dag et par muligheder for både et par short cuts og et par bonus ture eller vi tørne ind på en pub på vejen hjem, hvis benene bare skal hvile. Det tager vi i dialog, når vi er der.

Dag 4  ”Så går det hjem igen”

Der arrangeres transport således, at du kan komme hjem med flyet kl. 9.40 mod København (Ryanair). For de som vil bruge en ekstra dag i Dublin, vil der være afsætningsmulighed undervejs. Dublin er absolut et besøg værd.

Dette indgår i pakken

  • Tre overnatninger på hyggelige B&B/Hostel
  • Opsamling i lufthavn
  • Bustransfer eller anden transport mellem destinationerne
  • Dedikerede og passionerede guider der kender denne tur, området og dets historie – også sagn og myter

For 4.400 kr.

Derudover skal du selv betale for:

  • Flyrejse tur/retur til Dublin lufthavn
  • Måltider og drikkelse undervejs

Du sørger selv for dit fly til og fra Dublin. Flybilletter til Dublin kan erhverves for ca. 800-1200 kr. for en returbillet (Ryanair, SAS, Norwegian).

Ligeledes står det dig frit for, om du vil ankomme et par dage før løbeturen, og ligeledes om du vil tage et par dage ekstra i Dublin. Dublin er et meget behageligt bekendtskab.

Tilmelding

Vil du med på løberejsen?

Du kan tilmelde dig ved at sende en mail til info@loberejser.dk. Så tager vi den derfra!

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, så kontakt os endelig på info@loberejser.dk.

 

Hør hvorfor Cammilla har tilmeldt sig turen til Irland – 

Jeg har tilmeldt mig, fordi jeg elsker at løbe i naturen og drømmer om at komme ud i verden og løbe trail i smukke omgivelser. Dette bliver min første løberejse. Jeg har en ide om, at Irland vil være noget særligt og jeg glæder mig til at prøve det i godt selskab.

Camilla deltager på den kommende tur med Løberejser til Irland

Jeg er også tryg ved, at det hele er arrangeret, så jeg blot skal møde op i lufthavnen og så ikke tænke på andet end at løbe og nyde naturen.

Jeg løber ikke særlig hurtigt og har aldrig løbet så mange kilometer på så kort tid. Men jeg er klar på udfordringen og trøster mig med, at I siger, der er god tid til at komme gennem kilometerne. Så jeg danner bagtrop!

Det bliver en ”anderledes” og spændende weekend, jeg sikkert vil huske for altid!

 

Vil du også med på løberejsen?

Du kan tilmelde dig ved at sende en mail til info@loberejser.dk. Så tager vi den derfra!