Løberejser udbyder nu en 4 dages løbetur til Irland Wicklow Mountains syd for Dublin

(tidligere rutebeskrivelse)

Fire dages løbetur syd for Dublin guidet af passionerede og dedikerede løbeguider, der kender dette område, dets historie og de mange sagn og myter der gør eikke bare naturen legendarisk.

På denne tur er du i sikre hænder hos vores to guider på turen,  der til daglig er bosiddende syd for Dublin, som kender derfor dette område, som deres egen baghave. Begge løbeguider er dansk talende, men beherkser naturligvis også den lokale dialekt.

Løberejsen Running Ireland starter i Dublin, hvor vi mødes i lufthavnen kl 12.30 (passer med fly fra København)

Løbetur Wicklow Mountains

Løbetur Wicklow Mountains

Dag 1 –Torsdag  1. Juni –  ‘Fra Dublin til Wicklow Mountains’

Efter ankomsten I Dublin lufthavn tager vi sammen en kort bustur til Marlay Park I Syd Dublin, som er startpunkt for ’The Wicklow Way’ – a 132 km lang vandresti fra Dublin i Nord til Clonegal i syd. Vandrestien snoer sig igennem ’Wicklow Mountains’  nationalpark og vil være en del af vores tur i større eller mindre sektioner hver dag.

Johnnie Fox pub

Fra Marlay Park løber vi kort på små landeveje indtil vi ankommer for foden af ‘Dublin Mountains’ ved Kilmashogue. Herfra løber vi på stier over de to toppe Ticknock og Fairy Castle inden vi ankommer i Glencullen dal. Et par korte kilometer på landevej tager os til den berømte pub ‘Johnnie Foxes’, hvor der er mulighed for at nyde forfriskninger og frokost.

Johnnie fox pub Dublin - 4 dages løbetur med Løberejser

Johnnie fox pub Dublin – 4 dages løbetur med Løberejser

Således forfrisket forlader vi nu Dublin County helt – vi løber via Wicklow Way rundt om bjergtoppen ‘Prince William’s Seat’ og følger vandrestien hele vejen til Knockree Youth Hostel, hvor første overnatning finder sted.

Dag 1 sammenfattende
 • Kort busrejse fra lufthavnen til Marlay Park hvor ’The Wicklow Way’ starter (ankomst cirka kl. 14)
 • Stadie 1: Fra Marlay Park til Johnnie Foxes Pub i Glencullen (cirka 8 km med 350 m stigning)
 • Frokost i Johnnie Foxes Pub
 • Etape: Johnnie Foxes Pub til Knockree Youth Hostel (circa 14-15 km med 300 m stigning) med potential ‘detour’ til Prince William’s Seat (556 m bakketop – tilføjer cirka en kilometer)
 • Aftensmad i Knockree
 • Total for dagen: 21-23 km med 600-650 m stigning

 

Dag 2 – Fredag 2. juni – ’Tid til en Guiness….sø!”

Første dag helt i Wicklow Mountains starter med roligt løb på the Wicklow Way. Som vi kommer igang begynder den lange opstigning op omkring Djouce Mountain – det fjerde højeste bjerg i området og en favorit hos lokale bjergløbere. Her afholdes ofte kvalifikation til europa og verdensmesterskaber i bjergløb og hvert år slutter sæsonen med det traditionelle løb ‘Powerscourt Ridge’ som inkluderer toppen af Djouce. På vej op kan vi se det største vandfald i Irland – Powerscourt Waterfall på en klar dag.

Fra toppen af Djouce beskuer vi Wicklow og begynder nedstigningen på træbrædder og små stier til Lough Tay ved Robber’s Pass (Røvernes Pas). Denne sø er også kendt som ‘The Guinnes Lake’ da den er ejet af Guiness familien og søen ligner en velskænket ‘pint’.  Vi fortsætter ned mod søen til Cloghoge Valley, hvor den populære tv-serie ‘Vikings’ bliver filmet.

Wicklow Lake - 4 dages løbetur med Løberejser.dk

Wicklow Lake – 4 dages løbetur med Løberejser.dk

Alt efter tid og evner har vi her mulighed for at bestige Luggala eller Cloghoge top – skarpe græsfyldte stigninger til over 600m eller løbe direkte til Lough Dan – Wickow’s største højlandssø. Vi afslutter dagens menu med en kort ‘river crossing’ over ‘stepping stones’ og opstigning igennem løvskoven ‘Ballinafunshoge’ (Landsbyen blandt Asketræerne’). Nær slutningen kan vi inspicere ruinerne af den lille landsby der engang lå her.

Wicklow Way

Vi er nu tilbage på ‘Wicklow Way’ som tager os ud på landevejen nær Roundwood – Irland’s mest højtliggende landsby. Her vil der være opsamling til overnatningsstedet i ‘Bed and Breakfast’ I Roundwood. Den lille by har seks (!) pubber, en cafe og en mindre butik som kan inspiceres i løbet af den sene eftermiddag og aften. En rolig vandretur omkring ‘Roundwood Reservoir’ kan også anbefales: den kunstige sø forsyner Dublin med drikkevand og har 12 km markeret stinetværk omkring sig.

Dag 2 sammenfattende
 • etape: Knockree til toppen af Djouce Mountain (733 m) (cirka 8 km med 500m stigning)
 • etape: Nedstigning til ’Robber’s Pass’ og panoramo over ’Lough Tay’ (The Guiness Lake) (cirka 3 km, ingen stigning)
 • etape: Nedstigning til ’Cloghoge Valley’ hvor ’Vikings’ filmes derefter opstigning af enten Cloghoge Mountain eller Fancy Mountain afsluttet med afslapning ved siden af den fantastiske ’Lough Dan’ (6 km og 350 m stigning)
 • etape: Fra Lough Dan til opsamlingspunktet nær Roundwood landsby (4 km med 150 m stigning). Afhentning i shuttle og overnatning i Roundwood BnB
 • Total for dagen: 21 km med cirka 900 m stigning

 

 Dag 3 – 3. Juni – “Velkommen i munkenes dal…’

Efter morgenmaden bliver vi kørt med minibus tilbage til ‘Wicklow Way’, hvor vores tur fortsætter på stierne på den fjerne side af Lough Dan som nu kan beskues fra nye vinkler. Vi er nu på vej til en af Wicklow’s mest populære bjerge: Scarr (‘Skarp Sten’) som mest ligner en sovende drage der er blevet dækket med græs. Efter en kortvarig skarp opstigning venter en lang underholdende nedløbstur, hvor du virkelig kan teste dit benarbejde. Fra toppen af Scarr kan det meste af Wicklow ses på en solrig dag. Efter nedstigningen krydser vi igen Wicklow Way ved Paddock Hill og følger den til landsbyen Laragh, hvor vi tager en velfortjent pause.

Glendalough

Efter frokost løber vi via Wicklow Way fra Laragh til Glendalough (Dalen med de To Søer) – en af Irland’s travleste og mest spektakulære turistattraktioner og et helligt sted. Vi passerer The Round Tower – en tårn bygget af munke som beskyttelse mod vikinger. De næste par kilometre rundt om ’Lower Lake’ er flade og bringer os til den større og mere imponerende ‘Upper Lake’.

 Vi har tid til at besigtige søerne inden vi begynder opstigningen mod Mullacor. Fra Mullacor kan vi se vores sidste base: Glendalough’s ’vilde fætter’ – Glenmalure. Som Glendalough blev Glenmalure formet af den sidste istid og er omkranset af skarpe flanker. Glenmalure er dog mindre kendt og man kan fortabe sig i ensomheden på mange stier der. På dag tre holder vi os dog til at nedstige til Glenmalure Lodge – det sociale samlingspunkt for mange udendørsentusiaster i det lille samfund. Her kan vi nyde den traditionelle irske gæstfrihed og sætte tænderne i lokale speciliatetr såsom hjortekød.

Sammenfattende

Dag 3 cirka 23-25 km med 900-1000 højdemeter. Etape 1 er cirka 9-10 km og her er to stigninger – en på cirka og 400 m total og et par mindre med cirka 200 total. Vi har så omkring 13-14 km på etape 2 med cirka 500 meters stigning. Tempomæssigt vil jeg forvente de 6 til 7:30 min/km da nogle af de stejle stigninger kan tage 8 til 12 minutter selv med ’run-walk’ strategi mens nedstigningerne kan være langt hurtigere selv på trætte ben. Vi stopper også adskillige gange for at bese nøglepunkter og få lidt lokal historie (Rene Borg Løbeguide)

 

 • ’Drop-off’ ved Oldbridge på Wicklow Way
 • Etape: Rundt om Lough Dan (den fjerne side) og opstigning af Kanturk og dernæst Scarr Mountain
 • etape: Nedstigning af Scarr Mountain og tilbage på ‘The Wicklow Way’ over Paddock Hill til ’Laragh Woods’. Frokost i Laragh.
 • etape: til Glendalough via Brockagh og ‘The Upper Lake’ – stop ved de gamle ruiner.
 • Afhentning og kørsel til nabodalen Glenmalure og aftensmad og overnatning in Glenmalure Lodge (15 minutters kørsel)

Dag 4 – 4. juni –  ’Sidste udflugt – Wicklow’s højeste punkt’

Den store finale, vi starter tidligt så vi har råd til at falde bagefter uden at komme for sent til vores fly! Vores mål: det højeste bjerg i Wicklow – Log na Coille. Med 925 meter er det en såkaldt ‘Munro’ eller ‘3000-footer’. Vi tager den lange bagdør til toppen via en gammel militærsti kendt som ‘Table Track’. Herfra kommer vi ud på en mindre sti over varieret blød grund hele vejen til den store flade top af Lugnacoille. Vi begynder vores nedstigning mod nabo-toppen: Wicklow’s næsthøjeste top – Clohernagh. Terrænet er varieret og i perioder mudret den første stund, men bringer os ud på de infame ‘Zig-Zags’ – en grus-sti, der tager os de sidste kilometer tilbage ned i Glenmalure. Vi afslutter med lidt over en kilometer på stille landevej og tilbage til Glenmalure Lodge, hvor bussen venter efter en hurtig omgang frokost og brusebad.

 • Tidlig afgang fra Glenmalure til ’Table Track’ i Glenmalure til Wicklow’s højeste bjerg – Lugnacoille (19 km med 920 m stigning) med nedstigning via ’The Zig-Zags’ (9 til 12)
 • Retur til Glenmalure Lodge, frokost, brusebad og tur til Dublin Lufthavn

Om denne tur

 • Første løbedag er torsdag den, hvor vi alle mødes i lufthavnen. Du kan være retur allerede søndag.
 • Tre overnatninger på Hyggelige B&B
 • Opsamling i lufthavn
 • Bustransfer eller anden transport mellem destinationerne 
 • Dedikerede og passionered guider der kender denne tur, området og dets historie – også sagn og myter
 • Det er første gang vi udbyder denne tur som en pakke tur. Voresguider har gennemløbet turen på dagsniveau

Kom før eller bliv længere – fuld fleksibilitet

Du sørger selv for dit fly til og fra Dublin. Ligeledes står det dig frit for, om du vil ankomme et par dage før løbeturen, og ligeledes om du vil tage et par dage ekstra i Dublin. Dublin er et meget behageligt bekendtskab.

Flybilletter til Dublin kan erhverves for kr 600 for en rturbillet (Ryanair eller SAS)

For mere info

For mere info om denne info@loberejser.dk