Som følge af COVID-19 er ECO Trail 2020 indstillet – vi kigger frem mod 2021

 

EcoTrail Irland i samarbejde med Løberejser

Wicklow Ireland er blevet nomineret til den 10. EcoTrail destination.

Lørdag den 28. september afvikles løbet for første gang i Ireland. Start og mål er ved Irlands østkyst fra byen Bray. Bray er en relativ hyggelig og eksklusiv kystby syd for Dublin, hvor mange Irere tager til, når der skal bades, og slappes af – på den måde har Bray den typiske kyst og ferie stemning – et sted, hvor der er rart at være.

EcoTrail I samarbejde med Løberejser – Bray kystbyen hvorfra start og mål går.

Læs om ECO Trail Ireland her

Til både ultraløberen og motionisten

EcoTrail henvender sig både til den seriøse motionist som til ultraløberen. Der er mulighed for at løbe en af fires distancer 18 km, 28 km, 45 km og 80 km. Der er finisher t-shirt og medaljer til alle , men præmierne er ganske beskedne, og det sætter sig også på feltet af løbere. De som løber EcoTrail er oftest personer, som værdsætter natur og samvær, og hellere bruger lidt ekstra tid for så at få en bedre oplevelse.

Historien bag EcoTrail

Ecotrail var organiseret for første gang i Paris for 10 år siden, med det formål at forbinde byen (centrum) med de omkring liggende byer. Hvor start skulle være i centrum, hvor alle kunne komme til via tog, bus og anden off transport. Så skulle man løbe ud af byen af diverse smukke, veje, boulevarder og avenuer. En proces hvor trailløbet transformeres fra Citytrail i startområdet til mere countrytrail. Samtidig skulle det være en mulighed for værtsbyen at præsentere nogle af sine højdepunkter og attraktioner – Således løber man op i Eiffeltårnet til EcoTrail i Paris.

Start og mål i Bray

I Irland, Wicklow og Bray er der ikke noget Eiffeltårn, men lige udenfor byen ligger et naturområde – Wicklow Mountains som har så meget andet og byde på. Et område som på flere måder kan gøre løberne åndeløs. Ruten går gennem Bray Head, Killruddery estate & Gardens, en klassisk smuk have med tilhørende Estate og orangeri. Løberne passerer Powerscourt Waterfall Irlands største vandfald, og når vi taler om højder, så passerer løberne både Little og Great Sugarloaf. Der løbes langs den klassiske vandresti Wicklow way, langs søer, reservoir – blandt andet passeres Lough Tay med søen, opkaldt efter en af Irlands stoltheder Guinness (Guinness Lake).

    

Der løbes i både bakket og varieret terræn hvad enten der løbes 18, 28, 45 eller 80 km. Du føres rundt i det skulle Wicklow Mountains

EcoTrail er mere end et smukt løb 

EcoTrail er I hele sit koncept meget Eco bevidste (heraf navnet). Alt tilrettelægges med maksimalt hensyn til at efterlade et minimalt miljøaftræk. Det kommer til udtryk i hele måden løbet er organiseret på lige fra målområdet til depoterne undervejs og ligeledes når det kommer til transport og andet udstyr – Man har på denne måde taget et stort Eco ansvar på sig. Ansvar og bæredygtighed på samme tid.

Uanset hvor du vender og drejer dig, møder du en smuk og betagende udsigt.

Vær med denne første gang til Wicklow EcoTrail

Nu har du mulighed for at løbe med i dette løb i Wicklow for første gang. Løberejser tilbyder i samarbejde med EcoTrail Ireland et arrangement, hvor du hentes og bringes i lufthavnen, hvor der er sørget for startnummer, indkvartering og kørsel frem til målområdet på dagen – kort intro omkring løbet af løbsarrangøren – shake out run med dansk guide og “talk” omkring løbet med race-director dagen før dets afholdelse og meget mere.

Læs om ECO Trail Ireland her

Læs det fulde program.

 

EcoTrail Wicklow , Ireland, VIP tour 27. til 29. september 2019

Fredag 27. september:

Afrejsedag fra Danmark.

Dansk lokal guide, bosiddende i Irland, afhenter gruppen i Dublin lufthavn kl. 12, hvilket passer med SAS afgang København 10:30, ankomst i Dublin 11:50. Hvis du ankommer med et tidligere fly, skal du blot sørge for at møde op i lufthavnen denne dag.

 

Fra Dublin lufthavn kører vi mod den smukke kystby Bray, hvor vi indtager vores frokost i den skønne Killruddery Gardens, http://www.killruddery.com, som vi også løber igennem på løbsdagen i morgen. Til vores frokost får vi deltagelse af René, som er co-organiser og race director for EcoTrail Wicklow (også dansker, bosiddende i Wicklow mountains). René vil fortælle om historien og konceptet omkring EcoTrail samt mere om morgendagens rute. Herudover er der rig mulighed for at stille spørgsmål til René, som har en lang baggrund i den irske løbsverden. I får samtidig udleveret jeres startnumre mv.

Efter en god frokost går turen mod vores hjem for de kommende to nætter, Wicklow Mountains.  Undervejs gør vi et kort fotostop ved Irlands højeste vandfald, Powerscourt Waterfall, som du også vil se på 45 km og 80 km ruten.

Senere på eftermiddagen, når vi har checket ind på overnatningsstedet og klædt om, er der mulighed for at løbe en opvarmningstur i området sammen med jeres guide, inden det for alvor går løs lørdag.

Vi spiser aftensmad sammen på en lokal restaurant i området.

Læs om ECO Trail Ireland her

Lørdag 28. september

Løbsdag! Efter at have indtaget morgenmad, vil jeres guide sørge for at få jer transporteret til løbsstarten på strandpromenaden i Bray. Alt efter de valgte distancer blandt gruppens medlemmer, vil vi arrangere op til to kørsler om morgenen og to kørsler retur om eftermiddagen, således at du undgår for meget ventetid ved start- og målstregen, idet løbene starter på forskellige tidspunkter. Skiftetøj mv. til efter løbet kan efterlades hos jeres guide, som venter på jer ved målstregen.

Om aftenen indtager vi en velfortjent celebration dinner i en lokal restaurant tæt på vores indkvartering.  Udover fantastiske lokale retter, er der mulighed for at smage lokalbrygget øl, whiskey, gin mv.

 

Søndag 29. september:

Hjemrejsedag. I dag går turen tilbage til Danmark eller anden destination. Der arrangeres privat transport til lufthavnen/Dublin by af 2 omgange (inkluderet i turprisen), som passer med følgende afgange på dagen: Ryanair afgang Dublin 09:55, ankomst København 13:05 og SAS afgang Dublin 16:15, ankomst København 19:25. Vi hjælper også meget gerne med at arrangere transport herudover (for egen regning).  Såfremt der er tid til det og det passer med hele gruppens afrejseprogram, er guiden til rådighed til lokale aktiviteter i området søndag morgen og formiddag.

 

Prisen inkluderer:

  • Dansk løbeguide, som er sammen med gruppen fra turen starter til turen slutter
  • Alt lokal transport alle dage inkl. afhentning i lufthavnen og returtransport til lufthavnen eller Dublin by når turen slutter
  • Lokale aktiviteter som beskrevet ovenfor (ekskl. måltider)
  • Entrebillet til Killruddery Gardens og Powerscourt Waterfall
  • 2 overnatninger på godt hotel eller hyggelig Bed and Breakfast i de smukke Wicklow Mountains, delt dobbeltværelse
  • Morgenmad
  • Løbsnummer og tilmeldingsgebyr til EcoTrail Wicklow*

Pris for denne tur er 3.495 kr.

 

*Tilmeldingsgebyr til 28 km distancen er inkluderet i turprisen. Tillæg for 45 km og 80 km distancen er hhv. 150 kr. og 300 kr.

 

Fuld fleksibilitet i din ankomst og afrejse

Du bestiller selv fly til/fra Dublin, ligesom måltider udover morgenmad ikke er inkluderet i prisen. SAS, Ryanair of Norwegian har direkte ruter mellem København og Dublin.

Hvis du vil med på denne tur eller høre mere, sender du en mail til ja@loberejser.dk