Trail Run Skotland / Trailløb Skotland

Dato for Skotland 2021 foreligger endnu ikke pga af hele COVID-19 situationen

4 dages løbetur til Skotland med i alt 5 overnatninger kr 4950. (Trailløb Skotland)

Vi løber fra Fort William forbi Ben Nevis (højeste bjerg i Storbritanien) forbi  Lech Ness, hvor vi lige må spejde efter Nessie videre til Inverness i alt 140 km. Dette og meget mere tilsat et par anekdoter fra det skotsk højland, er hvad der møder dig på denne tur. Som gennemføres med en eller flere dansk talende guider.

Ben Nevis Højeste bjerg på de Britiske øer med sine 1346 m. Mere end 100.000 gæster dette bjerg hvert år. Vejret er ikke altid lige så gæstfrit som på billedet

Ben Nevis Højeste bjerg på de Britiske øer med sine 1346 m. Mere end 100.000 gæster dette bjerg hvert år. Vejret er ikke altid lige så gæstfrit som på billedet

 

Vi gennemløb denne tur første gang i foråret 2017, og herfra er vi ikke i tvivl om, at den kan godt bære at blive udbudt igen, og igen, og ….. så derfor. Hver gang oplever vi noget nyt, noget andet og noget mere på denne tur.

Trail Run Skotland Løbetur forløber således – Der kan forekomme justeringer

 1. Dag ; Ankomst til Edinburg og transport til Fort William 
 2. Dag; Vi løber fra Fort William til Spean Bridge
 3. Dag; Fra Spean Bridge til Fort Augustus  – hvor vi møder Loch Ness for første gang
 4. Dag; Fra Fort Augustus til Drumnadrochit
 5. Dag; Fra Drumnadrochit langs Loch Ness til Inverness
 6. Dag; Retur fra Inverness til Edinburg

Ialt 5 løbedag med ca 140 km

 

Nedenfor en beskrivelse af dagene, som de forløber i kronologisk orden

Dag 1. ankomst til Fort William fra Edinburgh

Vi har allerede været et par timer på vej, og er formentlig lidt trætte. Vi pakker ud og jogger en tur i byen, får et overblik over Fort William og måske bevæger vi os op af den nærliggende bakke. Men dag 1 handler om at komme frem, og være klar til næste dag.

Første nat indkvarters vi i Fort William som ligger for foden af Ben Nevis. Dagen starter med et robust morgenmåltid, og så e vi klar.

Første nat indkvarters vi i Fort William som ligger for foden af Ben Nevis. Dagen starter med et robust morgenmåltid, og så er vi klar.

Bjerge og bakker møder os hele tiden - konstant dvæler øjenene ved disse naturskabte monumenter

Bjerge og bakker møder os hele tiden – konstant dvæler øjenene ved disse naturskabte monumenter

Dag 2. Fra Fort William til Spean Bridge (28-30km)

Første overnatning er i Fort William, hvor vi sandsynligvis er ankommet dagen i forvejen. Vi løber fra hotellet og spotter for første gang det lille symbol som vi skal følge det næste par dage, den lille mark tidsel, som er logo for Skotlands Naturforening og du ser den afbilledet på mange souvenires.

Vi løber fra centrum af byen forbi stationen, der med sit veteran tog mod Isle of Skyes godt kan gøre, at du føler dig hensat til et Harry Potter eventyr. Ben Nevis byens og områdets hovedattraktion og ikke mindst Storbritaniens højeste bjerg, har vi allerede hilst på et par gange. Ben Nevis står majestætisk i al sin vælde, og du kan nærmest se de mange fortællinger om dette bjerg, forestille sig de omskiftelige vejrlig og kan gyselidt ved tanken om, hvor hurtigt det kan skifte, og selv om der er godt vejr, hvor du befinder dig, så skal du aldrig helt stole på Mr Ben Nevis.

Ben Nevis Højeste bjerg på de Britiske øer med sine 1346 m. Mere end 100.000 gæster dette bjerg hvert år. Vejret er ikke altid lige så gæstfrit som på billedet

Ben Nevis Højeste bjerg på de Britiske øer med sine 1346 m. Mere end 100.000 gæster dette bjerg hvert år. Vejret er ikke altid lige så gæstfrit som på billedet

Vi løber af et par småstien gennem byen ned til bugten, vi passerer en ganske velholdt ruin på vores vej, som vi lige stopper op ved, og tager et par billeder. Disse borge, som nu er ruiner er noget som fylder meget og præge hele dette landskab. Dette er den første, vi skal møde flere å vores vej, hver med sin fortælling.

Vi følger denne dag Caledonian Canal og løber skiftevis på den ene og den anden side af denne kanal, som gør det muligt at du kan sejle på tværs af Skotand. Caledonian Canal tager os igennem heder, småbyer og lange skovområder. Vores mål denne dag er Spean Bridge. Lidt afhængig af vores ben, og vores vilje kan det være, at vi på vejen gør en afstikker til Monumentet. Et monument som skal minde os om de faldne fra 2. verdenskrig, en hæder til de personer, som var med ti at gøre en forskel.

Denne dag 2 kan rumme et par ekstra kilometer, men tager vi den lige vej er det ca 26 km, hvor vi løber langs dels Caledonian Canal og dels via Loch Lochy (kan til forveksling minde om Loch Ness).

Et par billeder fra den første fulde løbedag, hvor alle løbeindtryk fortsat er ny. Man kan kun betages, vi er på vej - oplevelser venter. Vi følger Caledonian Canal et godt stykke af vejen.

Et par billeder fra den første fulde løbedag, hvor alle løbeindtryk fortsat er ny. Man kan kun betages, vi er på vej – oplevelser venter. Vi følger Caledonian Canal et godt stykke af vejen.

Dag 2; Spean Bridge til Fort Augustus 

Vi starter dagen med et kig over Loch Lochy som vi løber langs med denne dag på dens nordside. Med sin aflangeform, det mørke vand og bjerge til begge sider, mere end antyder Loch Lochy, hvad vi har i vente. Vi er på vej mod Loch Ness. Vi løber denne dag dels langs søen og dels langs Caledonian Canal og har på den måde hele tiden kig til både der sejler op eller ned. Vi møder sluser, som hver gang er samlingspunkt, og selv om du har set disse sindrige trappesystemer før, så stopper alle op og kigger. Det gælder ikke kun os løbe turister. Når en sluse skal tømmes og fyldes, så skal der kigges. Der er både en ro og en fascination over dette.

Det meste af dagen løber vi i vores eget selskab, vi møder lidt vandrere som er på vej samme vej som os eller modsat. Man hilser på alle udveksler lidt spørgsmål (vi er jo alle på vej og vi er alle et stykke hjemmefra). Denne ro og sindighed ophører, idet vi nærmer os Fort Augustus ud af nærmest ingenting møder vi turister og turistbusser, som kører folk til denne for Loch Ness Ikoniske by.  

Det er på vej til Fort Augustus, at vi lige pludselig kan se Loch Ness en stemning der er bygget op af de mange miles skiltninger som vi møder på vej til, som i mere end en forstand tæller ned til vores destination.

 Fort Augustus er nok det stærkeste symbol på Loch Ness koryfæet. Det er herfra der udgår sejlture på søen, du finder også Caledonian Canal Museum – Fort Augustus er i sin form og struktur både ny og gammel på samme tid. Like it or not, vi går en tur i byen, og efter dage i vores eget selskab mindes vi nu om, at der er også andre turister i Skotland. Her køber du nok de første souvenir fra Loch Ness.

Vi indkvarteres på et B&B lige i nærheden af byen

Dag 2 er på ca 30 km og har ca  250-300 højdemeter.

Bjerge kanaler og smuk natur er hvad som møder os på denne 2. dag

 

Dag 3 Fort Augustus til Lewiston

Vi løber lige ud af baghaven og op til vandrestien som denne dag skal føre os til Drumnadrochit. Loch Ness er med sin størrelse ikke noget vi bare tilbagelægger på en dag. Vi løber denne dag på nordsiden af Loch Ness, vi relativt højt oppe og det ene smukke view over søen, det ene efter det andet åbenbarer sig over søen. Hver gang stopper vi lige op og tager skiftevis billeder indtil du til sidst bare resignerer og giver efter.

Dag 3 her bor vi på et B&B hvor spisested og pub er forenet på en hyggelig måde.

Hvis benene er til det, er det i byen Drumandadrochit (2 km fra Lewiston) af vi finder det officielle Loch Ness Museum, som nok er et besøg værd  – her behandles både sagn og myter med videnskab, og du får en fornemmelse for, hvordan denne fortælling har kunnet opstå, og hvorfor den fortsat er så stærk.

Aftenen og dagen sluttes af med middag på hotellet måske ledsaget af en whiskey på pubben.

Dag 3 er på ca 36 km og tæller 1200 højdemeter (højdemeter betyder god udsigt).

Et par billeder fra dag 3 hvor der løbes lidt i højden - højdemeter betyder som bekendt god udsigt, og det har vi store dele af denne dag. Du kan dårligt tage øjnene fra horisonten. Der er hele tiden noget, der møder dit øje.

Et par billeder fra dag 3 hvor der løbes lidt i højden – højdemeter betyder som bekendt god udsigt, og det har vi store dele af denne dag. Du kan dårligt tage øjnene fra horisonten. Der er hele tiden noget, der møder dit øje.

 

Dag 4 fra Drumnadrochit til Inverness – med paradeløb mod Inverness Castle

Det fornægter sig efterhånden ikke. Dette er fjerde og sidste løbedag. Benene har allerede været møre et par dage, men nu begynder vi at se en ende på det. Vi har ca 30 km foran os denne dag. Der venter os også nogle højdemeter, men ligeledes smukke oplevelser.

Vi løber denne dag langs søen på bjergsiden, men skrænten tager os indenom – der er mulighed for en god og velfortjent kop kaffe efter ca 9 km, hvor benene allerede har fået nogen højdemeter. Efter en pause i byen tager stien os gennem en dal gennem en naturpark og op af bjerget, og vi forlader Loch Ness – vi bevæger os herfra i et flot natrområde, som tager os igennem hede og højdedrag på samme tid.

En cafe du sent vil glemme

Vi passerer denne dag en natur cafe, hvor naturens egne hjælpemidler kan fremtrylle en god ko te eller en stærk kop kaffe serveret med british maner. Denne cafe er efter sigende åben 365 dage om året, så mon ikke vi rammer dens åbningstid. Intet nævnt men denne type cafe samt dens beliggenhed, har du næppe oplevet før.

Fra cafeen løber vi nu mod Inverness. Vi har fortsat et stykke vej, men turen er enestående smuk og bugter sig i det ene smukke landskab efter det andet. Vi har naturligvis en del stigninger som altid ledsages af et par mere afslappede nedløb, men der er mange af begge dele, og når vi begynde at skimte Inverness så ser vi frem til, at få sat løbeskoene og sat sig ned.

Paradeløb som ankomst til byen

Vi løber ind mod Inverness, hvor vi følger vores rutemarkeringer og kommer ind i byen fra dens sydvest side. Når vi kommer til Inverness har vi ednu et stykke vej mod Inverness Castle hvor turen officielt starter eller slutter. Men de sidste par kilometer i byen er nærmest en slags paradeløb, vi følger kanalen, byen og kan se slottet knejse sig på højen foran os. Og imens venter byen, hvor vi naturligvis skal ud bagefter og gå en lille tur. Inverness er i forhold til det som vi har oplevet de foregående dage en enorm by.

Denne aften spiser vi en god middag – formentlig på hotellet og aftenen kan igen sluttes af med en lokal whiskey.

Denne dags strabadser ca 30 km og 1600 højdemeter…..

Sidste løbedag hvor destination start som slut hedder Inverness Castle som ligger på toppen af en (for trætte ben) stejl bakke. Men som giver en smuk udsigt over byen. Når dette syn kan nydes er turen gennemført og gode oplevelser ligger bag os. Som deltager føler du dig en smule stolt. Du har løbet 140- 150 km.

Sidste løbedag hvor destination start som slut hedder Inverness Castle som ligger på toppen af en (for trætte ben) stejl bakke. Men som giver en smuk udsigt over byen. Når dette syn kan nydes er turen gennemført og gode oplevelser ligger bag os. Som deltager føler du dig en smule stolt.
Du har løbet 140- 150 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skotland Løbetur. Lock Inn Fort Augustus beliggende ved foden af Loch Ness i den meget idylleriske by Fort Augustus

Skotland Løbetur. Lock Inn Fort Augustus beliggende ved foden af Loch Ness i den meget idylleriske by Fort Augustus

Kort detaljer Fort William til Inverness;  

Beretning fra tidliger deltager

Pris for denne tur kr 4950,

Begrænset antal pladser og din bestilling snarest mulig. Turen gennemføres kun hvis minimum 8 deltagere

Indeholdt i prisen

 • 4 dages løbe tur i godt selskab inkl dansk talende løbeguide.
 • 5 overnatninger på forskellige B&B inkl morgenmad i delt dobbeltværelse.
 • Bus Edinburgh til Fort William og retur fra Inverness til Edinburgh (hvis samlet gruppe).
 • Transport af baggage fra sted til sted arrangeres. (mod ekstra betaling – pris afhænger af hvor mange vi er anslået 20 Euro om dagen)

Ikke med i prisen

 • Entre og indgang til udstillings steder
 • Mad på turen, det som du spiser og drikker undervejs.
 • Tillæg hvis enkeltværelse

Skal du med så sender du en mail til  info@loberejser.dk

Har du spørgsmål så ringer du på 26 16 25 25