Tag med til Lake District – For første gang

Vi har måtte udsætte denne tur for nu 3. gang pga af COVID-19 – vi krydser fingre for at vi kan gennemføre i det sene forår – Kontakt Løberejser hvis du vil med på denne tur.

Vores nyeste Explorer tur går til England’s mest populære nationalpark: The Lake District i det gamle ‘kongerige’ Cumbria. The Lake District er en trail løbers paradis med over 150 års tradition indenfor den sport de lokalt kalder ‘fell running’ (fjeldløb). Næsten hvert eneste bjerg har sit eget løb og sin egen historie som vi kommer til at opleve på denne tur. Lake Distrikt er let tilgengæligt fra Manchester lufthavn. Der er direkte fly fra København til Manchester.

Trail Run over 4 dage i Lake District

 • Trail Run Lake District foregår over fire dage. Vi mødes om torsdagen i Manchester Airport. Herfra kører vi med bus ud til nationalparken. Trail Run Lake District er sammensat således, at vi løber fra sted til sted (dal til dal). Det vil sige ny destination hver aften. Din bagage bliver fragtet fra sted til sted. Du løber blot med en lille rygsæk.
 • Vi indkvarteres på denne tur på små og større men hyggelige B&B og hoteller, hvor vi møder den engelske landsbyhygge!
 • Om aftenen spiser vi på forskellige lokale spisesteder hvor man kan prøve engelske specialiteter såsom ‘steak and ale pie’. Frokosten indtager vi undervejs – enten den inkludere madpakke eller på café/kroer vi passerer under dagen.
 • Ruten tilpasses deltagernes formåen og ønsker.

Lidt om områder Lake District

The Lake District dækker et enormt område af skønne grønne dale og dybe lange søer. Formatet på denne tur er at vi løber fra ‘dal til dal’. De lokale bjergstier har stor variation i terræn således at der altid er en ny oplevelse omkring hjørnet. Så hjælper det også, at man kan nyde rigtig traditionel engelsk hygge på vores overnatningsteder. På dag 1 og 2 er vi ‘langt fra det hele’, hvor sindet kan slappe af langt fra byernes trængsel. På den sidste dag ankommer vi i Keswick en lidt større markedsby med 5000 indbyggere der ligger i mellem Derwentwater sø og en af England’s højeste bjerge: Skiddaw. Her kan der handles og festes inden den kortere tur og rejsen hjem søndag.  

Hvad terræn skal jeg forvente?

Lidt af det hele! En fordel ved Lake District er at man har et enormt udviklet og velmarkeret stinetværk med gode underfodsforhold. Samtidig har man også alle typer mindre stier – såkaldt ‘single track’ – fra bløde græs og jordstier til stenede nærmest ‘alpine’ stier. Det giver mulighed for afveksling og lidt variation hvor man både kan slappe af i perioder mens man på andre sektioner kan udfordre sig selv på lettere teknisk terræn.

Transport

Dag 1 – Opsamling i Manchester Lufthavn og kørsel til Ambleside dal (1 time 45 minutters kørsel) Dag 4 – Afhentning i Keswick og returkørsel til Manchester lufthavn (2 timers kørsel)

Lidt om vores særlige guider på denne tur – løb blandt andet med løbe legenden Paul Tierney og Sarah McCormack landsholdsløber og Worldcup vinder (2019)

Til denne tur har vi både glæde af vores ‘irske’ guide Rene Borg, som har erfaring med området, og den lokale løbelegende Paul Tierney. Paul Tierney are uddannet Mountain Leader bosat i Ambleside (hvor turnen starter), tidligere medlem af det irske politi og satte i 2019 rekord for det hurtigste gennemløb af samtlige 214 af de mest kendte bjergtoppe i The Lake District. Så det er en underdrivelse at sige at Paul Tierney kender bjergene. Han er støttet af hans bedre halvdel Sarah McCormack – irsk landsholdsløber der i 2019 vandt World Cup for bjergløb. . Så vi er i erfarne hænder!

Ruten (vi forbeholder os retten til at lave ændringer, men det overordnede format er fastsat)

Dag 1 – Ambleside til Grasmere (11 km med 680m opstigning)

Vi ankommer i den idylliske landsby Ambleside hvor vi spiser en let frokost før turen går til næste dal og starter med en opstigning over dele af en af de mest populære løbsruter kendt som ‘The Rydald Round’ eller ’The Fairfield Horseshoe’. Vi løber over Nab Scarr (455m) til Heron Pike (623 m) får nedstigning begynder via Stone Arthur (503m). Ikke dårligt med tre toppe på første dag! Vi ankommer i Grasmere – hjemsted for verdens mest prestigefyldte ‘Guide’s Race’ – et hurtig bjergløb over 2 mil (3.2 km) der traditionelt blev løbet for penge. Der er mulighed for lidt ekstra løb på de fladere stier i Grasmere.

Dag 2 – Grasmere to Borrowdale (25 km med 1600m stigning)

Turens konge-etape kommer på dag to hvor vi starter med opvarmning up af siden af lille Silver How (394m) får en lang flad strækning igennem Langdale (ja det betyder ‘Lang dal’!), hvor der er mulighed for kort kaffestop i New Dungeon Ghyll hotel. Turen begynder for alvor med opstigning til Esk Hause højlandspas og derefter turens højeste punkt – Great Gable (899m). Vi befinder os her indenfor et par kilometer af ‘England’s tag’ (Scafell Pike) som dog udelades da det er en top af mere teknisk natur. Hvis vejret er dårligt løbes der i stedet rundt om Great Gable til Styhead Tarn (Tarn = højlandssø) får en lang sjov nedstigning til Honister pas (og en cafe!) over Green Gable (801m), Brandreth (715m) og Grey Knotts (691m). Fra Honister har vi 5 km rolig trail tilbage til Borrowdale – en stor dal med kun 400 indbyggere! Alle bjergene i dette område blev skabt under et vulkanudbrud for over 400 millioner år siden hvilket deres stenede karakter stadig vidner om.

‘Esk Hause’ (760m) – det højeste pas i England

Bjergene omkring ‘Great Gable’ – det højeste punkt på vores rute (899m)

Dag 3 – Borrowdale til Keswick (26 km med cirka 1200m stigning)

Den sidste længere tur begynder ved Scafell Hotel på fladere stier får dagens første opstigning mod Honister pas og til næste dal: Buttermere, hvor vi løber langs søen inden vi holder kaffepause. Derefter begynder en lang højlandsrute med toppe på alle sider mod markedsbyen Keswick der ligger for munden af den store sø: Derwentwater.

Catbells – en af de mange højdepunkter der kan ses fra Keswick

Dag 4 – Latrigg løkke (9 km med 355m opstigning)

 Lattrig (368m) er en mindre top lige nord for Keswick domineret af skov og græsstier som bliver vores legeplads på sidstedagen til en kortere tur. Hvis vejret makker ret kan vi nyde udsigten over Derwentwater mod syd og England’s fjerdehøjeste bjerg – Skiddaw – mod nord. Vi løber her på dele af the Cumbria Way  – en fantastisk vandresti der hvert år løbes 70 mils ultratrail på.

Pris for denne tur er kr. 4.500 som indeholder

  • 4 løbedage (torsdag-søndag)
  • 3 overnatninger på gode særdeles hyggelige overnatningssteder
  • 3 løbeguider
  • Transport til og fra lufthavn
 • Transport af bagage
 • Daglig løbsbriefing
 • Morgenmad på indkvarteringssted

Denne tur er begrænset til 15 deltagere inkl guider. Du sender en mail til info@loberejser.dk, hvis du vil høre nærmere eller tilmelde dig.

Et par videor fra Lake District – se dem og bliv overbevist