Trailløb Irland – Wicklow Mountains i Vikingernes fodspor

Trailløb Irland. Løberejser udbyder igen en 4 dages løbetur til Irland Wicklow Mountains syd for Dublin

Næste trailrun Ireland finder sted 16/6-19/6 (torsdag til søndag) – alt med forbehold naturligvis

4 dages løbetur syd for Dublin guidet af passionerede og dedikerede løbeguider, der kender dette område, dets historie og de mange sagn og myter der gør området og naturen legendarisk.

På denne tur Trailløb Irland er du i sikre hænder hos vores to guider på turen,  der til daglig er bosiddende syd for Dublin, som kender derfor dette område, som deres egen baghave. Begge løbeguider er dansk talende, men behersker naturligvis også den lokale dialekt.

Løberejsen Running Ireland starter i Dublin, hvor vi mødes i lufthavnen kl 12.30 (passer med fly fra København & Billund)

Wicklow Lake - 4 dages løbetur med Løberejser.dk

Wicklow Lake – 4 dages løbetur med Løberejser.dk

Vi arbejder på at sammensætte turen således, at du som deltager får både godt og varieret løb tilsat en række oplevelser. Vi tilrettelægger turen, så vi passerer nogle af de flotteste udsigtspunkter. Turen tilrettelægges af lokale trailløbere, så garanti for lokalkendskab – ikke noget med at lægge en rute på et oversigtskort. Vi er allerede på stedet.

Dag 1 –Torsdag    ‘Fra Dublin til Wicklow Mountains’

Efter ankomsten I Dublin lufthavn tager vi sammen en kort bustur til Marlay Park I Syd Dublin, som er startpunkt for ’The Wicklow Way’ –  132 km lang vandresti fra Dublin i Nord til Clonegal i syd. Vandrestien snoer sig igennem ’Wicklow Mountains’  nationalpark og vil være en del af vores tur i større eller mindre sektioner hver dag.

Johnnie Fox pub

Fra Marlay Park løber vi kort på små landeveje indtil vi ankommer for foden af ‘Dublin Mountains’ ved Kilmashogue. Herfra løber vi på stier over de to toppe Ticknock og Fairy Castle inden vi ankommer i Glencullen dal. Et par korte kilometer på landevej tager os til den berømte pub ‘Johnnie Foxes’, hvor der er mulighed for at nyde forfriskninger og frokost.

Johnnie fox pub Dublin - 4 dages løbetur med Løberejser

Johnnie fox pub Dublin – 4 dages løbetur med Løberejser

Således forfrisket forlader vi nu Dublin County helt – vi løber via Wicklow Way rundt om bjergtoppen ‘Prince William’s Seat’ og følger vandrestien hele vejen til Knockree Youth Hostel, hvor første overnatning finder sted.

Dag 1 sammenfattende

 • Kort busrejse fra lufthavnen til Marlay Park hvor ’The Wicklow Way’ starter (ankomst cirka kl. 14)
 • Stadie 1: Fra Marlay Park til Johnnie Foxes Pub i Glencullen (cirka 11 km med 350 m stigning)
 • Frokost i Johnnie Foxes Pub
 • Etape: Johnnie Foxes Pub til Knockree Youth Hostel (ca 10 km med 300 m stigning) med potential ‘detour’ til Prince William’s Seat (556 m bakketop – tilføjer cirka en kilometer)
 • Aftensmad i Knockree
 • Total for dagen: 21-23 km med ca 800 m stigning

 

Dag 2 – Fredag  ’Tid til en Guinness….sø!”

Første dag helt i Wicklow Mountains starter med roligt løb på the Wicklow Way. Som vi kommer igang begynder den lange opstigning op omkring Djouce Mountain (725 m.o.h) – det fjerde højeste bjerg i området og en favorit hos lokale bjergløbere. Her afholdes ofte kvalifikation til Europa og verdensmesterskaber i bjergløb og hvert år slutter sæsonen med det traditionelle løb ‘Powerscourt Ridge’ som inkluderer toppen af Djouce. På vej op kan vi se det største vandfald i Irland – Powerscourt Waterfall på en klar dag.

Fra toppen af Djouce beskuer vi Wicklow og begynder nedstigningen på træbrædder og små stier til Lough Tay ved Robber’s Pass (Røvernes Pas). Denne sø er også kendt som ‘The Guinnes Lake’ da den er ejet af Guinness familien og søen ligner en velskænket ‘pint’.  Vi fortsætter ned mod søen til Cloghoge Valley, hvor den populære tv-serie ‘Vikings’ bliver filmet.

Alt efter tid og evner har vi her mulighed for at bestige Luggala eller Cloghoge top – skarpe græsfyldte stigninger til over 600m eller løbe direkte til Lough Dan – Wickow’s største højlandssø. Vi afslutter dagens menu med en kort ‘river crossing’ over ‘stepping stones’ og opstigning igennem løvskoven ‘Ballinafunshoge’ (Landsbyen blandt Asketræerne’). Nær slutningen kan vi inspicere ruinerne af den lille landsby der engang lå her.

Wicklow Way

Vi er nu tilbage på ‘Wicklow Way’ som tager os ud på landevejen nær Roundwood – Irland’s mest højtliggende landsby. Her vil der være opsamling til overnatningsstedet Lus Mor‘et særdeles hyggeligt overnatningssted beliggende ganske afsides. 

Dag 2 sammenfattende

 • etape: Knockree til toppen af Djouce Mountain (725 m) (cirka 14 km med 500m stigning)
 • etape: Nedstigning til ’Robber’s Pass’ og panoramo over ’Lough Tay’ (The Guiness Lake) (cirka 3 km, ingen stigning)
 • etape: Nedstigning til ’Cloghoge Valley’ hvor ’Vikings’ filmes derefter opstigning af enten Cloghoge Mountain eller Fancy Mountain afsluttet med afslapning ved siden af den fantastiske ’Lough Dan’ (6 km og 350 m stigning)
 • etape: Fra Lough Dan til opsamlingspunktet nær Roundwood landsby (4 km med 150 m stigning). Afhentning i shuttle i Roundwood og overnatning  Lus Mor BnB
 • Total for dagen: 30 km med cirka 1300 m stigning

 Dag 3 – Lørdag – “Velkommen i munkenes dal…’

Efter morgenmaden bliver vi kørt med minibus tilbage til ‘Wicklow Way’, hvor vores tur fortsætter på stierne på den fjerne side af Lough Dan, som nu kan beskues fra nye vinkler. Vi er nu på vej til en af Wicklow’s mest populære bjerge: Scarr (‘Skarp Sten’) som mest ligner en sovende, drage der er blevet dækket med græs. Efter en kortvarig skarp opstigning venter en lang underholdende nedløbstur, hvor du virkelig kan teste dit benarbejde. Fra toppen af Scarr kan det meste af Wicklow ses på en solrig dag. Efter nedstigningen krydser vi igen Wicklow Way ved Paddock Hill og følger den til landsbyen Laragh, hvor vi tager en velfortjent pause.

Glendalough

Efter frokost løber vi via Wicklow Way fra Laragh til Glendalough (Dalen med de To Søer) – en af Irland’s travleste og mest spektakulære turistattraktioner og et helligt sted. Vi passerer The Round Tower – en tårn bygget af munke som beskyttelse mod vikinger. De næste par kilometre rundt om ’Lower Lake’ er flade og bringer os til den større og mere imponerende ‘Upper Lake’. Eftermiddagen er herefter til fri dispossition.

Denne aften spiser vi en velfortjent fælles Celebration dinner på den lokale og hyggelige gastronomiske “The Wicklow Heather” restaurant. Herefter kan man fortsætte til den nærliggende lokale pub. Meget Irish og en god måde at runde tre dages trailløb af på.

Lough Dan

Lough Dan

Sammenfattende

Dag 3 cirka 20 km med 650 højdemeter. Der er denne dag et par muligheder for både et par short cuts og et par bonus ture. Det tager vi i dialog, når vi er der. Denne dag kan vi tørne ind på en pub på vejen hjem, hvis benene bare skal hvile.

 • ’Drop-off’ ved Oldbridge på Wicklow Way
 • Etape: Rundt om Lough Dan (den fjerne side) og opstigning af Kanturk og dernæst Scarr Mountain
 • etape: Nedstigning af Scarr Mountain og tilbage på ‘The Wicklow Way’ over Paddock Hill til ’Laragh Woods’. Frokost i Laragh.
 • etape: til Glendalough via Brockagh og ‘The Upper Lake’ – stop ved de gamle ruiner.

Dag 4 – Søndag –  Så går det hjem igen

Der arrangeres transport således, at du kan komme hjem med flyet kl 9.40 mod København (Ryanair). For de som vil bruge en ekstra dag i Dublin vil der være afsætningsmulighed under vejs. Dublin er absolut et besøg værd.

Om denne tur

 • Første løbedag er torsdag den, hvor vi alle mødes i lufthavnen. Du kan være retur allerede søndag ved middagstid.
 • Tre overnatninger på Hyggelige B&B / Hostels
 • Opsamling i lufthavn
 • Bustransfer eller anden transport mellem destinationerne 
 • Dedikerede og passionerede guider der kender denne tur, området og dets historie – også sagn og myter
 • Pris for denne tur kr 4.500,-

Kom før eller bliv længere – fuld fleksibilitet

Du sørger selv for dit fly til og fra Dublin. Ligeledes står det dig frit for, om du vil ankomme et par dage før løbeturen, og ligeledes om du vil tage et par dage ekstra i Dublin. Dublin er et meget behageligt bekendtskab..

For mere info

For mere info om denne tur eller tilmelding send mail til  info@loberejser.dk

Andre tur hos Løberejser

Læs mere om Trailløb hos Trailmagasinet