Nordkystruten fra Hundested til Helsingør – fra station til station i alt 65 km

Med en enkelt overnatning undervejs

 

Måske et sted for dig som kommer fra Jylland ?

På en af Løberejsers seneste ture blev det kommenteret, at de fleste af de ture som arrangeres tilgodeser folk, der bor i den østlige del af landet. Og således er de danske destinationer måske mere noget, løbere øst fra har lyst til at se. Lidt inspireret af denne konstruktive kommentar, har Løberejser sat sig for at lave en tur langs Nordkysten fra Hundested til Helsingør. En tur på i alt ca 65 km

Sjælland kan ikke bryste sig af en jysk vestkyst eller et sydfynsk øhav. Men sjælland har blandt andet en meget smuk kystlinie, som tager dig gennem hedelandskab, skove, småstier og de mest charmerende sommerhusområder. En smuk tur, der tager dig gennem alle badebyerne på nordkysten.

Vi mødes ved Hundested havn – det er nemt at komme hertil med tog

Denne tur arrangeres således, at vi mødes ved Hundested Havn på P-pladsen ved færgen. Her mødes løberne, og vi smider bagagen ind i bilen. Herfra løber vi langs kysten først mod Knud Rasmussens hus, med noget nær den smukkeste udsigt man kan forestille sig. Vi passerer Spodsbjerg fyr ved Hundested, som knejser på klinten synligt i hele området dag og nat.

Herfra går turen videre mod Liseleje, hvor det første kaffeholdt er efter 10-11 km. Forinden har vi løbet langs kyst, gennem små sommerhusområder for lige pludselig at være i Liseleje – en hyggelig by som tager sig bedst ud om sommeren.

Vi løber gennem de små sommerhusområder

Fra Liseleje går turen mod Tisvildeleje, som er ligeledes ca 10 km. Det er en tur langs den smukke kystlinie, det er gennem hedelandskab og skov – hvis humøret er til det, er der en bager med kaffe og varm chokolade i midten af byen.

Fra Tisvilde går turen gennem sommerhusområderne. Vi følger dels den officielle Nordkystrute, som egentlig er en cykelsti, men vi gør også et par afstikkere for lige at få lidt udsigtspunkter med.

Vi løber til Gilleleje, hvor vi indkvarteres på hotel. Vi ankommer til Gilleleje ved 16-tiden, og har lagt 33-35 km bag os. Det kan lyde af meget, men vi har 6 timer til dette. I Gilleleje bliver vi genforenet med vores bagage.

Søndag fra Gilleleje mod Helsingør

Fra Gilleleje går turen næste dag mod Helsingør, hvor vi undervejs passerer Dronningmølle, Villingebæk, Hornbæk, Saunte, Ålsgårde inden vi ankommer til Helsingør Station. Estimeret ankomst Helsingør kl 13 – kommer an på afgang fra Gilleleje. Søndagens tur er på 25-28 km. Der kan herfra indtages en god frokost i et af de små stræder, og eller man kan aflægge Kronborg et besøg.

Turen er fortsat under forberedelse. Den er gennemløbet en enkelt gang, men den sad ikke lige i skabet. Så der arbejdes videre med forberedelsen.

 

Turen er begrænset til 10 personer

 

Pris pr person ved 2 personer i delt dobbeltværelse (pris pr person)  kr 1.095 efter 31/12 stiger prisen til kr 1.295

 

Læs mere her