Når man er syg, kan man kun tænke på at blive rask såvel som, hvis du er skadet, kan du kun tænke på at komme tilbage.

Jeg bruger en stor del af min tid på at tilrettelægge, markedsføre og gennemføre løberejser til forskellige destinationer i Europa. For dig som har været med på en af disse ture så ved du, at det handler om at løbe og opleve på samme tid og helst i selskab med andre.

Om at blive ramt af en ulykke

Nu er jeg så blevet ramt af en solid skade. Jeg har revet quadriceps musklen over. Det er de fire muskler der løber fra dit overlår ned til dit knæ, og forbinder overlår med knæ således, at du kan bøje benet, og du kan stå på det – Hvis din quadriceps er taget ud af spil, falder dit ben sammen under din vægt, og er blødt som spaghetti. Ulykken er sket ved et fald på en trappe, det har således ikke noget med løb at gøre. En skade af denne slags håndteres ved et operativt indgreb, hvor man fæstner den løsnede muskel til knæskallen, og herefter står den på fiksering af knæ i 8 uger med skinne – Det siger sig selv, at det udløser en lang pause fra den daglige løbetur.

Når hverdagen bliver revet væk

Når man en sjælden gang befinder sig i den situation, hvor hverdagen er revet fuldstændig væk, så ser man alting i et helt andet perspektiv. Du kender ordsproget, at for den syge er der kun et ønske og det er at blive rask – på samme måde er det med en løbeskade. Viljen til at komme tilbage er så stor og glæden ved løb bliver endnu større. Det samme gælder den genoptræningsfase der venter. Her får jeg ingen problemer med at finde motivering for genoptræningen.

Det handler om at se frem, og det er et mål i sig selv

Jeg tror  der er mange løbeture foran mig, jeg glæder mig til at tage mine løbesko på igen måske ”allerede” til februar. Vejen dertil er fortsat lang. Men som ved et marathon gennemføres det ved at tage et skridt af gangen til man er fremme ved målstregen.

Nu skal jeg ikke forherlige hele processen mere end, hvad godt er. Jeg havde hellere været dette foruden, og der lides mange afsavn i hverdagen – det er ikke kun løb jeg undværer.

Lad dette være minde om, hvor fedt det er at være passioneret løber, hvor løb er en fast del af din DNA. Kan man finde glæden i løbet, mener jeg også at man kan finde glæden i livet.

Til alle os hvor løb er en fast del af vores liv

Efterskrift;

Denne lille anekdote kunne have haft mange andre vinkler, og mange har det endnu værre og slås med ting af en helt anden karakter respekt for det. Her handler fortællingen om, at når du oplever at skulle undvære noget, som du værdsætter, så kommer du til at værdsætte det du undværer meget mere – og det gælder næppe kun på løb men er helt universelt.