Historien om Dyrehaven fortalt gennem de 24 røde Porte –

Det handler om konger, det handler om dronninger, det handler om kongelige affærer – Det handler om historien, som den har udspundet sig.

Søndag den 7. april kan du få den løbende fortælling om de ikoniske porte i Dyrehaven – Hvorfor står de der, hvilken funktion har de haft, og hvilken funktion har de i dag.

Dyrehaven siden 1670

Dyrehaven nord for København er i dag et yndet natursted. Historien kan efterhånden trækkes næsten 350 år tilbage. Dyrehaven var oprindelig en kongelig vildtbane forbeholdt kongen og adlen, hvor bønderne lejlighedsvis kunne lade deres kvæg græsse. Men det var en vildthave hvorfra kongehuset fik en hel del af sin foder.

Dyrehaven danner også rammen for en række fortællinger og anekdoter. I dag er Dyrehaven fortsat hjemsted for ca 2.000 stykker vildt, det foregår i dag på noget mere kontrolleret vis, der er ikke længere jagter som tidligere. I nyere tid er det mest den årlige Huburtusjagt og Eremitage løbet, der påkalder sig opmærksomhed.

Dyrehaven er naturligvis også hjemsted for verdens ældste forlystelsespark ”Dyrehavsbakken”.

Portløbet pakket ind i mindst 12 eller 24 fortællinger – du vælger selv

Fortællingerne er der mange af, vi glæder os til at drysse dem over 12 eller 24 porte søndag den 7. april.

Du kan vælge om du vil tage den store tur med alle 24 porte – den er på 24 km eller du kan tage mellemturen med lidt færre porte og lidt færre kilometer – 12 porte er ca 12 km.

Der skal være tid til de mange fortællinger, så de 12 porte / 12km bliver løbet i et tempo på ca 2.15-2.30, mens den længere tur tager ca 3.15 time/minutter. Der løbes, fortælles, og der er tidtil at tage billeder.

Hygge efter Portløbet

Efter løbet inviteres der til kaffe, brød, frugt og naturligvis Portvin. Portvinen har også sin helt særlige historie, den får du naturligvis også.

Læs mere om Portløbet her, hvor du også finder tilmelding

Det er fjerde gang denne fortællende løbetur gennemføres. Den gennemføres i samarbejde med Foreningen De Røde Porte, som arbejder for bevarelse af de røde porte. Et evt overskud går til bevarelse af de røde porte.