West Highland Way 26/9 – 1/10

Trailløbetur i det Skotske Højland – 5 løbedage med 6 overnatninger

Løberejser udbyder nu for første gang trailløbeturen The Westhighland Way. En løbetur af den klassiske vandresti i det Skotske højland.

Skotland er indbefattet at store vidder, højt til loftet en storslået natur og en barsk natur, der har formet det Skotske folk, til at bære den stolthed som mange bærer. På denne Løberejse snuser vi til den skotske kultur og vi indtager lidt af den storslående natur, og der er meget af den – efter 6 dage vender vi hjem mæt på oplevelse med en mentale fornemmelse af, at man har været langt væk, og måske har vi fået tingene sat i et lidt andet perspektiv. Der er udviklet en del ordsprog og talemåder i det skotske højland.

Skotland og ikke mindst højlandet er også et sted, hvor vi vejrmæssigt kan opleve, som de selv formulerer det fire årstider på samme dag. Det vil være utænkeligt at vi ikke får brug for regnfrakken, men lad os håbe, at det bliver ved det. Når bare vi er forberedt på lidt af hvert og vi har udstyret til det.

West Highland Way er på ca 155 km. Den har sit udspring I Milngavie og slutter i Fort William. Vi løber turen over 5 dage med dagsetaper på 30-35 km med lidt over 4.000 højdemeter. Turen inkluderer 6 overnatninger. Men du kan med fordel lægge til i begge ender, hvis du ønsker at opleve lidt af Edinburgh.

Vi løber efter denne markering – og hele ruten er godt markeret. Det er et dejligt pejlepunkt og det virker stimulerende at passere markering efter markering. Hver passeret markering er udtryk for, at vi er tættere på vores destination.

Når man taler om vandreture i Skotland, så er West Highland Way den mest kendte og klassiske. Vi går fra syd mod nord og følger fjorden på vores venstre hånd.

Vi er to guider på denne tur, som af hensyn til vores indkvartering er begrænset til 12 deltagere. Overnatningsstederne er nøje udvalgt. Naturligvis ud fra deres beliggenhed i forhold til vores dagsetaper, men også ud fra deres hygge og bekvemmelighedsfaktor. Vi løber i imponerende omgivelser og det fortjener at blive fordøjet under gode forhold.

Man skal ikke undervurdere en distance på 155 kilometer og dagsetaper på mere end 30 kilometer tilsat lidt højdemeter. Tingene skal dog lige sættes i perspektiv. Vi løber fra morgenstunden ved 9-tiden mod dagens destination, og vi forventer at være fremme ved 15-16 tiden om eftermiddagen 6-7 timer senere. Vi tager et par pauser undervejs hvor vi møder småbyer. Du behøver ikke være hverken eliteløber eller ultraløber, det må du gerne være, men mindre kan gøre det – det forventes at du er en erfaren løber i god form, der er fortrolig med at være ude flere timer af gangen – det handler om din mentale indstilling, og så tager vi en dag af gangen. Hver dag brydes så ned i mindre etaper, hvor vi hver dag starter med den første etape. 🙂

Nedenfor kan du læse om de enkelte dagsetaper.

Billeder som disse møder os konstant et højland der rejser sig, en sti som bugter sig i bakke og dal og vandløb og lakes omkring os.

 

Vi flyver til og fra Edinburgh. Fra Edinburgh tager vi til vores startsted Milngavie

Dag 1 tirsdag den 26/9 fra Milngavie til Balmaha ca 34 km

Du kan senere læse om vores overnatningssted her.

 

Dag 2 den 27/9 fra Balmaha til Inversnaid ca 34 km

Du kan senere læse om vores overnatningssted her.

 

Dag 3 – torsdag den 28/9 fra Inversnaid tilBridge of Orchy ca 30 km

Du kan senere læse om vores overnatningssted her.

 

Dag 4 fredag den 29/9 fra Bridge of Orchy til Kinlochleven ca 33 km

Du kan senere læse om vores overnatningssted her.

 

Dag 5 lørdag den 30/9 fra Kinlochleven til Fort William ca 23 km

Vel ankommet til Fort William bliver vi indkvarteret på vores overnatningssted. Her fejrer vi vores bedrift med en god middag. Vi overnatter i Fort William, og tager retur mod Edinburg søndag formiddag

Du kan senere læse om vores overnatningssted her.

 

Dag 6 – søndag den 1/10 returrejse til Kbhvn

Vi kører sammen fra Fort William til Edinburgh

Vi kommer i dobbelt forstand tæt på naturen

 

Lidt om tempo og forudsætninger for at være med på denne tour. Vi løber dagligt 6-7 timer dette er inkl de mange pauser, der også skal være plads til. Vi løber i et stille pace på denne tur, men er også i gang i mange timer. Vi skal frem til vores overnatningssteder, men vi har ikke travlt – Det handler om at være undervejs. Nok er vores overnatningssteder hyggelige, men det er på turen vi oplever.

 

Hvilket noget vejr kan vi forvente

Vejrmæssig så er dette en af den type ture, hvor du kan forvente lidt af hvert, og det må forventes, at vi får brug for vores vandtætte løbejakker. Hvad angår udstyr så tager vi dette på et senere tidspunkt. Som deltager får du tilsendt en anbefalet pakkeliste.

 

Pris for at deltage på denne tur er kr 6.900 som inkluderer

  • Guided tur med 2. guider
  • 5 Løbedage
  • 6 overnatninger på udvalgte overnatningssteder
  • Kørsel til vores startsted og kørsel fra Fort William retur til Edinburg
  • Transport af din baggage så du brae løber med en dagsrygsæk
  • Løbsbriefing hver morgen og aften

Du booker selv dit fly – vi kommer med et par anbefalinger til afgange.

 

Hvis du vil med på denne tur sender du en mail til ja@loberejser. Vil du høre mere benytter du same mail eller ringer 2616 2525.