Trailrun Umbrien i Italien 15-18. juni – 4 dage spækket med oplevelser

For første gang nogensinde udbyder Løberejser trailløb til Italien. Vi skal løbe i området nordøst for Rom i regionerne Lazio og Umbrien.

Turen er sammensat i samarbejde med et par lokale trailløbere, som har erfaring med denne slags. Som kender området, som kender både indkvarterings o spisesteder og som naturligvis taler den lokale dialekt. Absolut en fordel på disse kanter 🙂

Over 4 dage fra torsdag til søndag har v sammensat et program med fire dages løb og oplevelser. Hver dag med sit løbetema.

Vi løber dagligt 20-25 km tilsat lidt højdemeter. Vi bor godt, vi spiser godt og vi hygger os.

Der er tale om den første tur, så vi kalder det vores “test-tour”. Det vil sige justeringer kan forekomme i forhold til programmet her. 

Du kan på denne juni tour 15-18. juni deltage for bare kr 4900 som er “test-pris”

Fly klarer du selv, men du får et par forslag, og du kan evt rejse sammen med guiden.

 

Programmet ser nogenlunde således ud;

Torsdag den 15. juni – ankomst dagen – vi løber fra Rieti til vores Casa ialt 18-21 km

Vi ankommer til lufthavnen i Rom ca kl 9.45 hvor vi bliver samlet op af vores lokale guider. Vi bliver kørt til Rieti, hvor vi ankommer ved 12.30 tiden. Her får vi en let frokost og møder en lokal kaffespecialist, hvor vi for første gang på denne tur støder på den Italienske kaffe tradition – Marco vil fortælle os hans bedste bud på valg af god kaffe. Denne lille sekvens er i sig selv et mesterstykke. Marco er en person der ved utrolig meget om kaffe og kan fortælle forskellen mellem kaffe fra det ene land til det andet – og du får hans bud på verdens bedste kaffe. Lyt, smag og lad dig rive med.

Hvis du kan li kaffe kan du glæde dig til at møde Marco (blå jakke), han er lidt af en kaffe ekvilibrist – spørg ham om verdens bedste kaffe 🙂

Efter vi har nydt en god kop kaffe løber vi fra Rieti ti vores overnatningssted. En tur der tager os ud af byen, gennem vinmarkerne og lidt op i bakkerne, hvor vi igennem et par timer cruiser i landskabet inden vi kommer frem til vores indkvarteringssted, hvor vores bagage venter, vi bliver budt velkommen, og får tildelt værelser.

Middag om aftenen i det Italienske landkøkken – måske er vi selv med til at tilberede.

Video 28.03.2023 09.15.43

Fredag den 16. juni ca 25 km i kuperet område

Fredag starter vi med en lille shake out run på 3-5 km inden morgenmaden. Programmet for denne fredag er Mountain Running. Vores guide har sammensat flere muligheder til os, og vi kan vente med at beslutte os til selve dagen. Men forvent ca 25 km og omkring 1000 højdemeter. Vi gør holdt et par steder undervejs.

Vi får lidt at spise, når vi kommer frem til vores vans og, hvis der er stemning for det slutte af med en en winetasting og efterfølgende middag på en lokal vingård

Trail Run i Umbrien byder på mange smukke momenter. Vi oplever både, bakke, dal og det midt imellem – lokale guider gør sig de største anstrengelser for at imponere os om, hvad deres område har at byde på.

Lørdag den 17. juni 25 km Lake Run Piediluco i kuperet terræn

Vi starter denne lørdag som dagen før en let morning run på 3-5 km fra vores eget lille casa. Efterfølgende morgenmad og racebriefing for dagen.

Turen denne dag går gennem vinmarker, småbyer, på små trails, bakker kan vi ikke undgå. Vi passerer formentlig et slot undervejs, hvor vi måske/måske ikke kigger ind hos den 90 årige slotsfrue, som gennem 700 år har ført din stolte familie traditioner videre. Vi venter med denne historie.

Turen denne dag går til et rekreations og vandsportsområde, hvor vi naturligvis lige skal have et dyp i Lake Piediluco.

En af de lokale løbere i marts ved Lake Piediluco. Her møder vi et rigt bade og vandliv af enhver slags. Lidt fed by og område.

Vi spiser en god frokost med udsigt over søen. Måske får vi et køligt glas italiensk vin, dertil lidt pasta med svampe…måske måske. Efter en god frokost hvor vi formentlig bare kunne blive hængende, bliver vi kørt retur i vores vans. Hjem til afslapning omkring husets pool.

Lørdag aften står vi formentlig selv for madlavningen – Der vil den lokale Italienske Mama indføre os i det Italienske køkken, hvordan laver du en rigtig pasta, brug af olie, brug af krydderier og hvilke – små ting der løfter den kulinariske oplevelse. Vi kan ikke alle være i køkkenet så andre må vente ved bordet, og gøre det hyggeligt for resten af holdet. Måske smager vi på husets lokale vin, mens vi venter.

 

Søndag den 18. juni – Sky Run 8-10 km en del højdemeter

Vi starter med en lille morning run. Måske er vi lidt rustne, den rust forsvinder hurtigt. Vi får morgenmad og bliver samlet op ved 9.30 tiden i bilerne inden vi kører til bjergene, hvor vi skal løbe Skyrun. Dette foregår i et skiområde. Så er vi sikker på at få lidt højde på. Her er konceptet ret enkelt – vi løber fra top til top. Toppene og stigningerne er lidt hidsige op, men så er det hurtigt overstået.

Sky Run – da vi var nede for at besigtige området i marts, lå der godt med sne på bakkerne. Men det er her vi løber i juni.

Vi løber denne formiddag 2-3 timer inden bilerne (heldigvis møder os med lidt forfriskninger). Vi får lige en tør trøje på, nettet os lidt og bliver kørt til et udvalgt frokoststed til Rieti.

Video 28.03.2023 10.24.52

Og nu er det så, at vi skal til at kigge tilbage mod Rom, hvor vores fly forhåbentlig venter på os. Der er flere muligheder for aftenfly mod København denne søndag aften, her vil du lige blive opdateret.

Pris for dene testtur er kr 4900

  • I dette indgår 4 dages løbetur med mindst 3 hjælpere
  • 3 overnatninger på udsøgt og udvalgt overnatningssted
  • 4 løbeture tilrettelagt med store oplevelser for øje
  • Afhentning i lufthavn samt retur til lufthavn
  • Kørsel på destination frem og tilbage
  • Vi bor i delte dobbeltværelser – mulighed for enkeltværelse mod tillæg
  • De fleste måltider undtagen vinsmagning er inkluderet i prisen

Bemærk det er første gang Løberejser gennemfører denne tur Trail Run Umbrien. Alting er lidt med elastik, justeringer kan forekomme, men jeg kan love en god oplevelse.

Praktik omkring fly

Lidt praktisk om at komme dertil. Du sørger selv for at booke fly. Du skal være i Rom lufthavn kl ca 10.00

Du kan med fordel tage Norwegian ud af København kl. 7.05 så ankommer du kl 9.40.

Turen hjem tager vi senere – for du vil slet ikke hjem igen efter bare 4 dage.

Det er sådan ca her vi løber Skyrun fra summit til summit – et par hurtige højdemeter

Hvis du skal med på denne tur sender du en mail til ja@loberejser (Jørn Andersen) eller ringer 2616 2525

Eneste ulempe er at turen er begrænset til 12 deltagere