Vadehavet Natur i verdensklasse

Løberejser er atter i gang- Det har været en lang ventetid, men formentlig sket i en god sags tjeneste 

Løberejsers sender i dag et hold løbere afsted til Mandø. Mandø ligger i vadehavet mellem Rømø og Fanø, og er en ø på bare 10 kvm. Når du er på Mandø er du omsluttet af havet, og det fornemmer du hele tiden. Vi løber på havets bund for at komme til Mandø, for Mandø er ikke landfast, og 2 gange dagligt omsluttes Mandø helt og aldeles af havet.

De store vidder drager

Løberne kan vente en fortællende løbetur over havets bund. En både smuk og episk tur. Hvis ikke du har oplevet Vadehavet før, får du en klump i halsen eller en knude i maven, når du forlader fastlandet og bevæger dig ud på havets bund.

Når du står midt i dette vadehav (mens det endnu er tørt), og guiden begynder at fortælle og sætter rammerne om denne natur, så oplever du på samme tid noget, som er meget smukt, nærmest dragende og forførende -Du bliver lidt lokket af de store vidder, hvor dine øjne bare kan gallopere rundt.

Vadehavet er så stort et område, at du nemt farer vild eller mister retnings sansen. Og det var nok også gået, hvis ikke det var på grund af tidevandet. Vandet stiger og falder 2 gange dagligt, og hver gang skifter landskabet karakter. Det du står på, skifter fra sikker grund til havbund.

Vadehavet er kommet på UNESCO’s verdensarvsliste. Det forstår du når du ser det.

Natur i verdensklasse der både betager og bevæger

(Vadehavet bliver aldrig det samme igen, når du har oplevet det på denne måde)

Næste hold tager afsted den 12-14 juni (vist nok få pladser endnu)

Læs nærmere om Mandø og andre ture her