Mens vi venter på Hverdagen 4#

Under denne rubrik bringer Løberejser under Corona virussen løbe relaterede betragtninger. I en tid, hvor vi kan bruge tid på at løbe, men ikke må rejse, så er der hos Løberejser tid til mere refleksion og fordybelse, mens vi venter på Hverdagen.

Du kan ikke lige se det, men herren på billedet er på vej mod 90 år. Jeg mødte ham denne morgen på min tur med min lille hund. Herren på billedet, hvis navn jeg ikke fik fat i er ude og morgentræne – det gør han hver morgen.

Jeg møder ham næsten hver morgen, han træner på samme tidspunkt hver dag, fortæller han. Jeg har ofte mødt ham på samme sted, så jeg er ikke i tvivl om, det han fortæller er korrekt. Han kan være lidt insisterende i sit tonefald, så du får ikke lyst til at sige ham imod. Så når han siger vejret er godt og motion er sundt, så bliver det ved det.

Denne morgen møder jeg ham, mens han løber op af en relativ stejl bakke på ca 75 meter. De fleste løbere (væsentligt yngre) plejer at gå op af bakken. Han gentager øvelsen.

Jeg får oplyst, da han holder en pause, at “det har altid været sundt at løbe op af bakke det er sundt for vejrtrækning og åndedræt”. Og som sagt man siger ikke manden imod, så det er det bare.

Efter bakkeløbet laves der noget agility træning, hvor han stiller sig under en bom. Et ben på hver side. Så flytter du dig fra side til side under bunden, og strækker dig ud skiftevis på den ene og den anden side, og strækker armene.

”Århhhh. Jeg kan godt mærke, at jeg ikke er 80 år længere….”

Efter denne øvelse løber den insisterende herre forbi mig og dette i et tempo, der er væsentligt hurtigere end de fleste går. Jeg regner herefter ikke med at se mere til ham denne dag. Men ….

Da jeg ca 20 minutter senere kommer tilbage til vores mødested, hvor der tidligere blev lavet rygøvelser, møder jeg ham igen. Nu laver han blot stående armbøjninger. Han knurrer fortsat let, så jeg lunter bare forbi og ønsker ham en god dag.

stående armbøjninger

I en tid hvor vi taler mere om de personer som er syge eller ligefrem døende så var dette en stærkt livsbekræftende oplevelse. Ældre mennesker behøver ikke være syge mennesker, og et aktivt slutter ikke nødvendigvis når du er rundt 80 eller er på vej mod de 90 år. Vi ved ikke, hvad livet gemmer til os, men vi kan selv vælge at forvalte det.

 

Livet er underfundigt – dejlig start på dagen

 

Løberejser skriver lidt iagttagelser under temaet ”mens vi venter på hverdagen” oftest inspireret af løb og motion i hverdagen.