Mens vi venter på Hverdagen 5#

Under denne rubrik bringer Løberejser under Corona virussen løbe relaterede betragtninger. I en tid, hvor vi kan bruge tid på at løbe, men ikke må rejse, så er der hos Løberejser tid til mere refleksion og fordybelse, mens vi venter på Hverdagen.

Vi kan næsten ikke vente længere

Det er med stille og forventningsfuld glæde, at vi nu kan se frem til en stille genåbning af vores samfund. De mange tiltag som har holdt os hjemme, har formentlig  tjent et godt formål, men vi havde helst været foruden. Vi har alle oplevet indskrænkninger i vores hverdag i et eller andet omfang.

Hos Løberejser har alle rejseaktiviteter været indstillet, og det er de fortsat. Vi sidder som udvikler nye ture, og fungerer som guider, har brugt tid på at tænke i nye destinationer.

Vi har  en forventning om, at det med at rejse til udlandet, og  kunne bevæge sig frit, det skal vi fortsat vente lidt på. Hos Løberejser vil vi derfor over de kommende måneder fokusere på indenlandske ture.

Løb i din egen baghave – bliv turist i dit eget land

Efteråret vil således være løbedestinationer i vores egen baghave. Vi udbyder for første gang ”Løb langs Gendarmstien” dette foregår første gang den 2-4 oktober (fredag-søndag). Gendarmstien er en historisk rute. Og i en tid, hvor der tales om Genforening og krigen i 1864, så kommer vi ikke uden om, at dette område, det rummer megen dramatik. Vi har to gode indkvarteringer undervejs, hvor vi kan slappe af i hyggelige rammer inden vi løber videre.

Mandø – Løb på Havets bund

Vi har også en tur til Mandø (Vadehavet), hvor temaet er ”Løb på havets bund”. Mandø ligger midt i vadehavet og er skiftevis landfast og ikke landfast. Det skifter, om det er land eller vand der har overtaget. Det skifter 2 gange dagligt, og for os som ikke lige kommer i dette område til dagligt, så er det et imponerende skift der sker hver dag – Alting forandres når vandet trækker hhv den ene og den anden vej. Ting tager sig anderledes ud. Det er et område, som nogen gange glider ud i et, hvor du ikke helt kan se, hvor vand møder land. En spektakulær tur, hvor dit forhold til ebbe og flod for altid vil være forandret.

På denne tur indkvarteres vi på Mandø Kro. Og Mandø kro bliver også omdrejningspunktet for en række lokal og egnshistorier – forhåbentlig fortalt af de lokale selv.

 

Samsø – et stykke mini Danmark

Samsø rummer så meget -de lokale formulerer selv, at Samsø er et stykke mini Danmark. Forstået på den måde, at på Samsø finder du lidt af det som hele Danmark rummer. Det er i hvert fald rigtigt, at vi på en weekend kan nå at opleve ret mange forskellige ting ikke mindst forskellige naturlandskaber og en lufthavn, måske den mindste du nogensinde har set.

Samsø er som bekendt en ø, og når vi løber Samsø rundt, så har vi hele tiden en fornemmelse og nærhed til vandet, og det er med til at præge lyset og udsigten hele tiden – for havet skifter hele tiden karakter.

 

Som noget nyt har vi også Thy Nationalpark

Dette er ligeledes en ny destination hos Løberejser – Turen er fortsat under udvikling, og vi glæder os til at præsentere den for dig. Den kommer til at ligge i slutningen af august og formentlig midt september. 

På genhør