Generalprøve på Trailman Lystrup skov – Det blev en både våd og hård omgang – men særdeles underholdende

Du ved, hvordan det er med disse hestespor, det er som en mørk skovsø, du aner ikke, hvor dyb den er.

Løberejser og Trail i Holte har været med til at designe den afsluttende Trailman rute i Lystrup skov søndag den 18. august. Det har været en fornøjelse at skulle sammensætte en trailrute for trailløbere. Ruten blev pudset af en torsdag aften.

 

 

Lystrup skov torsdag den 15. august – en løbereportage 🙂

Vi var 11 personer der denne torsdag gennemløb weekendens Trailman rute. Ruten er nu klar, og venter kun på at blive indtaget af de mange løbere. Til dig som skal købe ruten, skal du vide, at der venter en underholdende og varieret rute, som til tider er teknisk krævende. Du skal forvente en række single og double track, men brede boulevarder, skal du ikke regne med at finde.

Vi møder en del hestespor

Det var en fornøjelse at gennemløbe ruten i dag. De mange hestespor, som vi løber på, er både våde mudrede og ujævne. Du skal konstante vælge, om du vil løbe udenom, eller om du tager chancen og løber lige igennem – og du ved, hvordan det er med disse hestespor, det er som en mørk skovsø, du aner ikke, hvor dyb den er. Men egentlig har du ikke noget valg.

En teknisk rute

Overalt skal du forvente at finde et udfordrende underlag, som med garanti ikke er bedre, når et par hundrede løbere har sat sit præg påsporet. De som skal ud på ruten 2. og 3. gang, vil møde et spor, som minder om idrætsparken græstæppe på en regnfuld aften – uforudsigelig, utilregnelig og ikke særlig køn J

Trailløberens fjende nummer 1

Vi kan heller ikke helt komme uden om trailløberens fjende nummer 1 nemlig brændnælder. Vi har et par passager, hvor nælderne stortrives. De giver en god varme på benene – men igen du ved aldrig rigtig, hvor slemt det er, før du har passeret dem. Og bryder du dig ikke om dette, så tag de lange strømper på.

 

Lidt om selve ruten

Dit løb, din stil og din rytme vil konstant blive udfordret. Løber du runden 1 gang, oplever du det 1 gang, er du på 2 omgange, har du glæde af det 2 gange og så videre. Vi kunne godt have valgt at forlægge ruten på brede grusstier, det havde været nemmere, også for ruteplanlæggeren. I stedet vil vi udsætte dig for en spor, hvor du hele tiden, skal have fokus på stien, du skal hele tiden vurdere, hvor du skal have det næste nedslag og næste afsæt – hvert et skridt er en afvejelse og overvejelse – for sådan er trailløb.

Forvent vådt føre

Uanset hvordan vejret arter sig til på søndag, så vil det være et vådt og ujævnt spor som møder os. Tag derfor skoene på med den gode profil, hvis du har mulighed for det.

Men bagefter er alting glemt – og vi lover en god tur, med god stemning i målområdet.

 

Og her kan du læse mere om Trailman

(Foto på vej)