Mandø har absolut ingenting – og netop derfor skal du opleve Mandø over en hel week-end

På Mandø finder du ingen grillbar, der er ingen minigolf baner, Irish pubs ej heller en Bilka. Der bor ca 26 personer på Mandø, og der er ca 40 matrikler (med huse), så det er så som så med faciliteterne.

På Mandø finder du kun natur og intet andet. Om aftenen når lyset dæmpende forsvinder, og den sidste traktor er kørt til fastlandet. Så lukker tidevandet sig langsomt og sikkert om Mandø, og der er ikke længere nogen adgang til fastlandet. Det lever man med på Mandø, for os andre kan det have karakter af kontroltab, hvor du så er tvunget til at slappe af og vente ”tidevandets gang”.

Naturen er overalt

På Mandø kan du dvæle ved et formidabelt havblik, du kan se over et vadehav, der strækker sig så langt øjet rækker, det synes ingen ende at tage. Du kan opleve en solnedgang (måske), som farver hele himlen rød, og give dig det der sug i maven. Netop solnedgangen er et af aftenens højdepunkter, for der sker netop ikke så meget på Mandø, så her samles man.

Solnedgang – Nydt fra Mandø. Langsomt forsvinder solen o vandet er på vej.

Man tager tingene med ro på Mandø, det kan du også mærke, når du kommer frem – folk har tid til at konversere. Gå f.eks. en tur i den lokale Dag’li brugs – den er på størrelse med en stor campingvogn, der taler man sammen. Også med os “fremmede”.

Højsandet – en strand du aldrig kommer til at glemme

På Mandø kommer du også til at opleve en tur på ”Højsandet”. Det er der hvor du bare løber ud imod horisonten og ikke helt kan se, hvor du møder vandet. Du ved bare det er der, men stranden ser ud til bare at fortsætte og fortsætte.

Løbere på vej ud mod horisonten – Det er ikke til at sige om der er 2 km 3 km eller endnu længere

 

Du bliver mindet om alting er forgængeligt, at vi er lidt små….og du kan selv fortsætte dette

En week-end på Mandø er både smuk og betagende, den er faktisk mentalt bevægende. For det som er smukt er også lidt skræmmende. Det er helt uforståeligt så meget vand, der kører frem og tilbage 2 gange i døgnet. Netop herfor er der da også en helt særpræget natur, et spændende fugleliv mm.

På Mandø vil du også opleve at det så blide og smukke tidevand, også kan samle sine kræfter i enorme storme, og bogstavelig talt lægge områder øde. For det er også sket flere gange gennem historien. Det fortæller den lokale guide nok om.

På Mandø med Løberejser

Løberejser har gennemført turen til Mandø en hel del gange efterhånden. Sjældent har 2 ture været ens. Lyset skifter, vandet skifter, vinden skifter. Det veksler ofte mellem smukt og betagende. Du oplever Mandø iført løbesko, en anderledes måde at se øen på – men du kommer helt tæt på. Og når de andre tager hjem efter deres dagsture, så bliver du, og mærker denne her ro sænke sig.

 

Og nu synes du nok, at der har været lidt for mange superlativer omkring Mandø. Men tag med og oplev Mandø så får du syn for sagen, og du vil give mig ret. Mandø er et stykke unikt natur.

 

Næste tur er fredag 20/5 – søndag 22/5

Læs mere om turen her

Løberejser med oplevelser i selskab med andre.