Når du som løber slutter en cirkel omkring Mt. Blanc – føler du en stor stolthed

Turen rundt om Mt. Blanc er umådelig smuk, hver dag byder på nye strækninger, hver dag byder på nye spektakulære udsigter og panoramaer – hvert et skridt er et billede værdigt.

Løberejser har netop haft et hold løbere afsted til Chamonix i Frankrig, hvor der er løbet rundt om Mt. Blanc. Vi har fulgt UTMB ruten som danner ramme om verdens største trailløb. Vi løber fra Chamonix og syd om Mt. Blanc mod uret. Start og mål er i Chamonix, og på den måde sluttes en cirkel, et arbejde gøres færdigt. Der er noget forløsende ved at løbe på den måde.

 

Trailløb rundt om Mt Blanc – Et løb du sent glemmer

15 personer flyttede og satte nye grænser

Vi var 15 deltagere på denne tur, og alle 15 deltagere gennemførte. Og løberne gennemførte uden alvorlige skader. Det er i sig selv en præstation. Blandt de som stiller op til det officielle UTMB udgår ca 40 %. Således var der ca. 1000 af 2500 løbere der udgik af dette års UTMB.

Forberedelse og forventning

På Løberejsers tur er turen omkring Mt. Blanc på 180 km turen bides  over med 6 løbedage og 5 overnatninger. Den korteste dag er på 22 km og den længste er på 35 km. I gennemsnit har vi ca 1800 højdemeter om dagen. Ialt 180 km med 10.000 højdemeter.

Intet optagelseskrav men det kræver sin mand / kvinde

Der er ikke et optagelseskrav til Løberejsers tur rundt om Mt. Blanc, og der er ikke nogen lodtrækning, men du skal være godt forberedt. De fleste har et eller flere marathon på sit Cv. Flere er er ultraløbere, og særdeles fortrolig med at løbe langt endog meget langt.

 

Uanset hvor veltrænet og velforberedt du er, så er dette løb en kraftspræstation.

Det er med stolthed, at løberne på 6. dagen løber ind i Chamonix. Og for en stund er træthed forduftet, smerte forstummer, og fortrænges af glæde, stolthed og en umådelig tilfredshed. En stolthed der følger løberne længe.

Du føler dig enormt stolt, når du har gennemført – Du har gjort dig fortjent til denne stolthedsfornemmelse.

 

Når vi slutter vores cirkel – starter UTMB løberne på deres tur – og vi ser starten – bevægende og betagende.

Vi slutter vores cirkel Chamonix – lige et par timer før det store UTMB skydes i gang. Vi ser således de næsten 2500 løbere sætte i gang – og vi ved bedre end de fleste hvad der venter dem rundt på turen. Vi har netop trådt de stier, som de nu skal ud på. At se dette løb blive sat i gang er en af mange ting, der står stærkt i erindringen.

 

Malerisk smuk og betagende – Tour de Mont Blanc i 3 ord

Turen rundt om Mt. Blanc er umådelig smuk, hver dag byder på nye strækninger, hver dag byder på nye spektakulære udsigter og panoramaer – hvert et skridt er et billede værdigt – om det er byen du passerer, bjerget du kigge op på, eller dalen du kigger ned i – Du får lyst til at memorere det hele med dit kamera. Men hvis du skulle tage billeder af alle de smukke scenerier, ville du skulle bruge en måned på denne tour 😊.

Denne tur er betagende en cirkel sluttes, et arbejde gøres færdigt. Undervejs undergår du både træthed, sult og ømhed/smerte. Løberne tager sine egne erindringer med hjem, men uanset hvad der erindres, så er det noget, der kommer til at stå længe.

Turen er netop gennemført – forberedelserne til næste års tur kan begynde.

Lidt mere om turen 2019