En Løbetur rundt om Mt. Blanc kan rumme så mange anderledes oplevelser

Løberejsers marketing afdeling er lagt lidt i benlås som følge af COVID-19 restriktionerne. Det giver mulighed for at kigge lidt ned i billedarkivet fra tidligere ture. Her fandt jeg dette billede som har en sjov forhistorie.

En ko der kan trække fortællinger, minder, og lidt sved frem på panden – noget du også kan møde på turen rundt om Mt. Blanc

Oftest er det ikke den store udfordring, at møde en eller flere køer på vores ture. De fleste køer har det med enten at holde sig på afstand eller at vie, når vi kommer tæt på, men der er undtagelser……… og særligt blandt de lidt større af køerne, her har der hos nogen der er udviklet en stærk ejerskabsfornemmelse til de små stier.

Billedet som du ser her stammer fra turen rundt om Mt. Blanc i 2019. På dag 3 bevæger vi os fra Frankrig til Italien. Dette foregår gennem en lang dal med bløde skråninger med en flod i dalen. Et område der er ideelt for græssende kreaturer.

Vi havde denne dag bevæget os ind og ud af diverse flokke – med respekt skal siges – nogle af køerne var nysgerrige og flyttede sig ikke bare, når vi forsøgte at passere dem. De ville ikke dele stien med os, hvor vi så måtte vige.

En ko der vil forenes med sin flok, og en masse løbere står i vejen

Det som så er på vej til at ske på det billede her. Det er, at denne ko er kommet lidt væk fra sin flok, den har dog færten af den. Du kan se flokken i bunden af billedet. Da det så bliver for stressende for koen, så sætter den efter sin flok. Mellem flokken og den selv befinder 6-8 løbere sig. Du kan ikke stoppe en ko der vejer 400-600 kg (mit gæt å den vægt).

Derfor blev der gjort advarselsråb   ”Ko Bagfra”   hvorefter løberne træder op af bjerget ned af skrænten, og på den måde lader de lokale passere. Det kunne godt have udviklet sig til en kritisk situation for der er ikke altid meget plads på disse passager.

“Ko bagfra” blev der råbt, da koen sat i løb ned af stien, hvor der ikke var plads til både løbere og ko på samme tid……

Vi oplever fortsat flere belastningsskader end “ko kollisions skader” på vores ture rundt om Mt. Blanc. Der er fortsat mere fokus de ting vi selv kan håndtere. Pauser, restitution, brug af stave, korrekt udstyr, god forberedelse og træning.

Turen rundt om Mt. Blanc rummer så mange oplevelser så mange historier.

Læs om turen til Mt. Blanc 2021 her

Hvis du interesserer dig for trailløb så besøg Trailmagasinet