På 5. dagen efter 2 timer slog trætheden ned i mig som lyn fra en klar himmel.

  • Beretning fra Rundt Mt. Blanc  august 2020 – Undervurder aldrig denne tur rundt om Mt. Blanc.

Jeg talte med en af deltagerne Sunie Schmidt fra sidste års tur Rundt om Mt. Blanc en tur over 6 dage på i alt 180 km. Der løbes 30-35 km om dagen, og deltagerne tilbagelægger 1500-2000 højdemeter om dagen. Der løbes fra dal til dal fra by til by.

Sunie nævnte, at det kunne fortsat undre hende, som trætheden ikke bare kom snigende, men slog ned som lyn fra en klar himmel. De første fire dage var gået over forventning. Der var tilbagelagt 30-35 km om dagen, trætte ben om aftenen, men ikke noget som ikke kunne overvindes med lidt solid mad og en god nats søvn.

Men så var det, at det skete på 5. dagen efter 2. timer et sted i Schweiz på vej op af en af de utallige stigninger. Det slog ned som lyn fra en klar himmel. Den træthed og den belastning som havde ophobet sig over de foregående 4 dage ramte mig pludselig som en mur fortale Sunie. Herfra skulle der kæmpes, arbejdes, og jeg skulle genfinde de sidste kræfter, og overskud skulle mobiliseres.

Det slog ned som lyn fra en klar himmel. Den træthed og den belastning som havde ophobet sig over de foregående 4 dage ramte mig pludselig som en mur.

 

Det er smukt omkring dig, men du ligger og kæmper for dig selv – lidt det onde mod det gode

Sunie fortæller jeg løb og kæmpede for mig selv, da en af de yngre løbere kommer op på siden af mig og spørger, hvordan det egentlig går. Hurtigt overvejer man skal man komme med det kække svar eller om man skal komme med det ærlige svar. Det blev det ærlige svar, det er nemmere og vi kæmper alle på et eller andet tidspunkt – Den yngre løber fik sine udfordringer senere på dagen og måtte senere udgå. Det er ikke alle der gennemfører, men alle kommer retur.

Alting er smukt omkring dig, uanset hvorhen du vender blikket, det kan for en stund distrahere dig i forhold til trætheden og smerten, men den ligger der hele tiden.

 

Mt Blanc

Mt Blanc m Løberejser – en oplevelse du aldrig glemmer

Jeg kom igennem denne dag, slut destinationen i Trient den lyserøde kirke var et længe ventet syn. Men denne næstsidste dag var en kamp, og det blev den sidste dag også, nu var jeg bare forberedt fortæller Sunie.

Når vinden tager til, og nedbør rammer skifter området helt karakter

Vejret viste sig denne sidste dag fra sin mindre milde side. Når det begynder at regne og det blæser op, så skifter området total karakter fra smukt og indbydende til hårdt, koldt og udfordrende. Når regn og blæst møder dig, skal der arbejdes med teknikken og du må finde overtøjet frem.

At gennemføre denne tur på trods af smerte, kulde, forfrosne fingre, blå knæ er ret tilfredsstillende

Men at stå igennem og gennemføre denne tur, at stå tilbage i Chamonix hvor det hele startede, gør en så stolt. Og hurtigt er smerte, kulde og træthed glemt og blæst væk.

Deltager beretning fra turen Rundt om Mt. Blanc

Hvis du vil læse om turen 2021 – hvis du skal med på næste tur

 

Læs mere om Trail i Trailmagasinet