Træn langsomt hvis du vil løbe hurtigt

Vi gengiver i sin fulde længde en artikel, som On har begået omkring det at træne i den aerobe zone, det vil sige med lav intensitet. Det kan lyde lidt selvmodsigende, at for at løbe hurtigt skal du træne langsomt. Vi har mødt denne tilgang til træning fra andre tidligere, hvor det især er henvendt til langdistanceløbere.

Der er ikke noget nyt i dette, vil mange hævde – men en god historie kan ikke fortælles for tit. En sidegevinst som artiklen ikke nævner noget om, er at du reducerer skadesrisici, hvis du træner med en lavere intensitet. Og vil mange hævde forkorter de restitutionstid – dermed kan du træne hyppigere og opbygger din muskelstruktur hurtigere.

Sidst kan man fremføre, at mange vil finde det mere behageligt at tilgå denne træningstilgang. Det er ved de lange stille træningspassager, at mange finder ind i en nærmest mediterende sindstilstand.

Når du forbereder og træner til ture med løberejser, så anbefales det, at du løber, langt men i et meget moderat pace – når du nærmer dig afrejsedagen går du op i frekvens, men skærer ned på kilometerne – men det drøfter vi altid forud for turene.

Læs den fulde artikel her