Med Kronborg om styrbord – Sjælland rundt, hvor det starter og slutter med Kronborg – Trail

Når man har sat sig noget for, så bør man fuldføre det – Det handler om at slutte en cirkel, hvor start bliver til slutdestination. Trail

For lidt mindre end et år siden helt nøjagtig den 26. december 2019 til Søren Mariegaard og Christian Svane fat på et af de større projekter. De havde sat sig som målsætning at løbe Sjælland rundt. Projektet er relativt nemt at beskrive lidt sværere at definere og endnu sværere at eksekvere. Sjælland rundt er lige godt 1200 km, det gælder, når du definerer Sjælland som kystlinien, hvor der skal løbes langs kysten eller den herpå nærmeste sti således, at enhver bygning passeres således, at man passerer bygningen på vandsiden, hvor man kan løbe på vandsiden.

Projekt over 44 etaper

Projektet er blevet gennemført over 44 etaper, hvor den længste etape har været 45 km og den korteste har været 15 km. Løberne er startet i Helsingør og er herfra løbet i urets retning og så fulgt kystlinien eller den nærmeste sti. Hver gang der er afsluttet en etape, så er næste etape blevet påbegyndt, hvor sidste etape blev sluppet. Det giver en række logistiske udfordringer fordi du hver gang skal retur. Nogen gange kan du tage toget andre gange må man køre i 2 biler fordi start og mål ikke er samme sted. Da løberne Søren og Christian også har hvert deres civile job, så er de fleste ture henlagt til weekender.

Det som startede dette projekt

Det som satte dette projekt i gang var, at de to løbere havde i anden forbindelse løbet langs nordkysten, og selv om de har løbet netop i dette område så ofte før, så finder de på en almindelig træningstur en smuk sti, som de ikke har set før langs kysten. Det får den ene til at sige til den anden – gad vide hvor mange smukke strækninger der er som denne langs kysten ? Et nærmest retorisk spørgsmål – et spørgsmål som ikke kræver svar men kalder på samtale – Tja bliver svaret så, vi kunne jo løbe Sjælland rundt så ville vi opleve nogle flere ?

For de to løbere har turen været en proces. Det har handlet om at gennemføre og ikke mindst gennemføre så man kom retur netop den 5. december, hvor den ene af de to løbere fyldte 50 år. Denne dato har således fungeret som bagkant og pejlepunkt.

Hver etape har været nøje planlagt. Det har skullet passe med, at man har skulle komme frem til start og retur fra mål. Hver gang har man taget et start og et mål billede for at ramme etaperne ind, og så har løberene evalueret 5 etaper af gangen. Hver gang har man udpeget den bedste af 5 etaper, og på den måde er der kommet et lille scoreboard ud af denne tur rundt om Sjælland – og i den endelige evaluering vil der indgå, at de 5 flotteste etaper skal udpeges og beskrives, så den kan deles med andre løbere.

 

Der var mange smukke scenerier fra turen Sjælland rundt.

Løberejser

Læs den fulde artikel hos Trailmagasinet