Trailmagasinet 2# Juli – August

Trailmagasinet Juli – August

Det er nu det bliver svært…

Det er et velkendt fænomen at man skal passe på med to´eren. Anden udgivelse kan være svær som følge af høje forventninger skabt af den forrige udgivelse.

Trailmagasinet har siden første udgivelse i maj modtaget mange kommentarer, helt overvejende positive og med en række gode og inspirerende forslag til redaktionelle linjer og tiltag, herunder forslag til layout og indhold. Tak for alle kommentarer- ALT er blevet læst, men ikke alt er blevet kommenteret.

Tilgangen til Trailmagasinet er fortsat at det skal være gratis og båret af vores passion for trailløb. Vi vil prøve at fange den gnist man som løber fanger på sin løbetur. På mange måder er vi blevet bekræftet i at der er andre end os tre redaktører af Trailmagasinet, som har set det samme behov for et sådant magasin for trailløbere.

Det er blevet tydeligt for os, at Trail i Danmark er et endnu bredere fænomen end vi havde forestillet os. Der er også blevet klart for os at der eksisterer mange små grupper rundt omkring som alle deler den samme passion for trailløb. Opskriften er dog stort set den samme. Ifør dig løbesko, ud i naturen, væk fra vejen og ind i skoven – der starter eventyret.

Hvorfor løber vi

I dette nummer kan du bl.a. læse en artikel begået af filosoffen og trailløberen Kåre Meldgaard af lidt eksistentiel karakter med titlen ”Hvorfor løber vi”. En evolutionær tilgang til,at vi er et løbende menneske, og samtidig en artikel der sætter mange tanker i gang.

2 generationer løber rundt om Mt. Blanc

Vi har også portrættet af to generationer (far og søn) som i 2019 sammen løb rundt om Mont Blanc. Hvad har det betydet for dem – hvorfor gjorde de det, søgte de noget, fandt de noget?

Dr. Trail – Trailmagasinet får sin egen huslæge

Som noget nyt vil vi fremover have en fast sektion med vores egen huslæge Dr. Trail. Som speciallæge i almen medicin (praktiserende læge) og selv aktiv trailløber, vil han fremover bidrage med betragtninger om det at løbe, løbets anatomi og fysiologi, og forsøge at forklare hvad løb egentlig betyder for kroppen. Dr Trail handler i denne udgave om kondital – kondital er vores løbekarakter – det som står på etiketten af os som løbere.

Yoga for trailløbere – derfor ….

Yoga for løbere – nyt for nogen, men helt sikkert kendt stof for andre. Du kan her læse en forrygende artikel om hvad Yoga kan gøre for dit trailløb. Artiklen er skrevet af ultraløber Anne Birgitte Kryger (Buddayoga) – en artikel der kun kan smitte.

 

Mød Trailmagasinet på en løbetur

Coronaen er forhåbentligt snart ved at slippe sit greb. Vi oplever dog fortsat at løb aflyses eller udskydes, men mindre løb bliver nu gennemført, og det er atter tilladt at løbe på foreningsniveau. Det er tydeligt, at vi har savnet at løbe sammen med andre. Det tager vi naturligvis op, og du inviteres med til løb.

Jørn Andersen (ansvarshavende redaktør), Søren Mariegaard og Christian Svane