Hvilket tempo bliver der løbet på Løberejsers ture ?

Formentlig det hyppigst rejste spørgsmål, når der bliver spurgt ind til en af turene.

Svaret kan du læse nedenfor

Alle mand ud alle mand hjem

Der bliver løbet i et tempo som guiderne har afpasset i forhold til gruppens formåen og det, som der skal løbes den pågældende dag. Og hvis der skal sættes lidt pace på dette, så er det 6-8 km pr time nogen gange mere andre gange mindre. Nogle af turene e af en sådan teknisk karakter, at det kan tage 30 min at tilbagelægge 1 kilometer. Det gælder ved særligt stejle passager.

Men hvis det skal formuleres lidt mere brugbart så løbes der på Løberejsers ture 5-7 timer dagligt. Ofte starter vi kl 9 eller kl 9.30 om morgenen. Vi skal helst have fordøjet morgenmaden. Dagene har typisk en længde på 5-7 timer, hvor vi er aktive, og med aktive mener jeg i bevægelse. Dagstempo på turene set ud fra en gennemsnitsbetragtning er således noget med at vi løber 25-30 km og vi bruger 5-6 timer på det. Så et tempo på 5-7 km i timen.

Det kunne ofte godt være hurtigere men hvorfor i alverden skulle man haste igennem smukke appelsin lunde, bugtende dale i Skotland og Irland, betagende udsigter i Andalusien. Omdrejningspunktet er, at der skal være tid til at opleve, tid til at tage billeder og tid til at have overskud – for der er så meget at se.

På turene udser vi os ofte et frokost pause sted. Helst et sted, hvor man kan sidde ned ”og købe noget”

Det er ikke mindst i kupperede områder som her, at du kan have glæde af dine løbestave.

Forventninger til dig

Det forventes, at du er tilstrækkelig godt forberedt, og det tager vi gennem en dialog. Der er forskel på vores ture målt på sværhedsgrad. Men som udgangspunkt skal du være i stand til at kunne løbe ½ marathon i et kupperet terræn. Det vil kunne gøre det i forhold til de fleste af Løberejsers ture.Og så skal du være i stand til at kunne løbe en lang tur flere dage i træk. Fint hjvis du kan trække en god ½ marathon eller en lang tur på 30 km ud af ærmet, men du skal også kunne gentage det dagen efter og dagen efter og ….

Godt begyndt er halvt fuldendt

Løberejser er gerne behjælpelig med et par input til, hvordan du forbereder dig bedst muligt. Hvad skal der til træningsmæssigt, hvad skal der bruges af udstyr. Hvordan er det lige med sko osv – alt det tager vi når du har valgt din løbetur

 

Jeg gentager lige

Vi løber et tempo der er afpasset gruppens formåen set i forhold til, hvor meget vi skal tilbagelægge. Vi løber i et tempo, hvor der er tid til at opleve, tid til at tage billeder og tid til at lade sig betage. Vi passerer en masse vandrere undervejs, de synes ofte vi bevæger os som en flok Ninjaer, men sådan ser vi bare ud.

Tag med – Løb er sjovere sammen med andre.